Dreigtiener (13) bedreigt hele stad

17-07-2014 14:14

Een 13-jarig meisje in de Amerikaanse staat Texas is opgepakt nadat ze haar hele stad via Facebook bedreigde, zo meldt New York Daily Mail. Ze had bij haar dreigementen in het bijzonder een leeftijdsgenootje in het vizier, die lijdt aan kanker.

De dame postte onder meer op Facebook dat ze iedereen in de plaats Splendora zou omleggen. Inwoners van de plaats belden daarop het alarmnummer, waarop de tiener werd aangehouden.

Het kankerpatiĆ«ntje dat kennelijk het primaire slachtoffer was van de dame, stelt behoorlijk geschrokken te zijn. Hij is volgens de politie een schoolgenoot van het meisje en las onder meer dat ‘hij had moeten sterven’. Volgens de jongen werd hij letterlijk ziek van de dreigementen. Overigens weet hij niet wie het betreffende meisje is, zegt hij.

Facebook weigerde de gegevens van de bedreigster door te geven aan de autoriteiten. Volgens de sociale mediasite was er geen reden hiertoe, wat ertoe leidde dat de plaatselijke politie het hele stadje waarschuwde. Dit leidde tot de nodige ophef in de plaats.

De jongedame zit behoorlijk in de problemen nu. Ze werd afgelopen week opgepakt en zit nog vast voor niet de minste aanklachten. Zo kan ze een zaak tegemoet zien wegens onder meer een terrorismedreiging.