Binnenland

Grote kans: u gaat dit jaar naar de Franse camping en heeft ruzie onderweg

16-07-2014 16:16

Het regionieuws van woensdag 16 juli.

Vos pakt lammeren

Ook in Groningen is de komkommertijd aangebroken. Deze week zijn vier lammeren doodgebeten, vermoedelijk door een of meerdere vossen. Het gaat om lammeren van schapenfokker Boelo Rotgers. Het aantal vossen in het gebied zou zijn toegenomen, nadat de gemeente Slochteren besloot dat er ’s nachts niet meer met lichtbakken op vossen mag worden gejaagd. Rotgers heeft inmiddels om zijn hele terrein stroomdraden gespannen en hoopt dat dat uitkomst biedt.

Meisje (14) loopt weg uit instelling

De 14-jarige Lorraine – roepnaam Aisha – Stegen uit Assen is weggelopen uit een instelling in Assen. Vorig jaar liep zij ook al weg uit een instelling. Destijds woonde zij in Hoenderloo. De politie is naar haar op zoek en tips zijn van harte welkom. Voor een foto van de dame, klik hier.

Tafels en stoelen naar Curaçao

Tafels en stoelen van de Koningin Beatrixschool in Nijkerk zullen worden vervoerd naar Curaçao. De kinderen mocht zelf hun meubels in een container zetten en werden daarbij geholpen door twaalf militairen. Na de zomervakantie zullen de kinderen naar een nieuwe brede school gaan, vlakbij het huidige schoolgebouw.

Kamervragen over gesloten zorgboerderij

Tjitske Siderius van de SP heeft Kamervragen gesteld over de sluiting van zorgboerderij Enjoy-ir in Dronten. Siderius wil graag weten wat staatssecretaris Van Rijn vindt van de sluiting en of er extra maatregelen komen. Daarnaast zou de SP’er graag weten wat er gaat gebeuren met de extra middelen die zijn ingezet om sluiting te voorkomen. De sluiting wordt door de leiding van de zorgboerderij geweten aan de extra rijksbezuinigingen.

Pas op voor geile reeën

Staatsbosbeheer waarschuwt automobilisten voor geile reeën. De beesten zitten in de bronsttijd en de hormonen gieren door hun lijf. Even links-rechts-links kijken voor het oversteken zit er dus niet in. De tactiek van reeën om een vrouwtje te scoren, is hen op jagen. Daardoor kunnen ze uit het niets de weg oversteken. U wilt de liefde niet verstoren toch? Rijd wat langzamer, is het verzoek van Staatsbosbeheer.

U gaat naar Frankrijk en heeft ruzie onderweg

Het Nationale Campingonderzoek 2014 kent ook dit jaar weer een aantal geinige statistieken. Zo reist u massaal naar de Franse camping, voornamelijk vanwege de lage kosten (47%) en de gezelligheid (46%). Onderweg heeft u ruzie (57%) met uw partner. De kans dat uw vrouw uw tas in heeft gepakt is aanzienlijk (39%).