VN haalt alle medewerkers uit Libië na raketaanval

15-07-2014 06:35

De Verenigde Naties (VN) hebben alle medewerkers uit Libië gehaald, nadat de luchthaven in de hoofdstad Tripoli opnieuw was getroffen door een raketaanval. De VN zijn niet in staat om de veiligheid van de medewerkers te garanderen, liet de organisatie maandag weten in een verklaring.

Een bron binnen de veiligheidsdiensten liet maandagavond tegenover de BBC weten dat er veel raketten zijn afgevuurd op het vliegveld, onder meer op de verkeerstoren. Bij de aanval is zeker een beveiliger om het leven gekomen en zijn zes anderen gewond geraakt. Twaalf vliegtuigen zijn door de aanval vernietigd.

De VN evacueerden maandagochtend al een deel van de internationale medewerkers uit het Noord-Afrikaanse land. Aanleiding zijn de gevechten tussen rivaliserende milities die controle proberen te krijgen over de belangrijkste luchthaven van het land. Zondag kwamen bij gevechten zeker zeven mensen om het leven. Al het vliegverkeer van en naar de luchthaven werd daarop maandag stilgelegd. De tweede grote luchthaven van het land in Benghazi sloot twee maanden geleden al de deuren.

Voor de VN-ondersteuningsmissie UNSMIL in Libië werken ongeveer 200 nationale en internationale medewerkers.

ANP