Binnenland

Haagse Hogeschool neemt maatregelen na fraude

14-07-2014 10:47

Update 11:25: De Haagse Hogeschool gaat aangifte doen naar aanleiding van de tentamenfraude die er vrijdag aan het licht kwam. Waarvan de school aangifte doet is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk zal het gaan om diefstal.”

De Haagse Hogeschool zegt maatregelen te nemen tegen bij alle examens die deze week worden gemaakt. De school doet dat na de examenfraude die afgelopen vrijdag bekend werd. Omroep West maakte toen bekend dat de toetsen op bestelling te krijgen zijn. Ze hadden zelf op donderdag al de vragen van een tentamen Financiële Analyse, terwijl dat tentamen pas vrijdag werd afgenomen.

Welke maatregelen de hogeschool precies neemt, wilde een woordvoerder maandag niet zeggen. “Als we dat nu vertellen, dan kunnen fraudeurs daar weer op inspelen.”

Bronnen lieten aan de omroep weten dat er soms honderden tot duizend euro’s voor worden betaald. Het is niet duidelijk hoeveel studenten er op deze manier gefraudeerd hebben. Momenteel doet bureau Hoffman een onderzoek naar de examenfraude.