Binnenland

Vrouwen willen geen burgemeester van Groningen worden

11-07-2014 15:57

Het regionieuws van vrijdag 11 juli.

Dak bibliotheek stort in

Het noodweer van vannacht is de bibliotheek van Opheusden fataal geworden. Het plafond kwam naar beneden, waardoor naar schatting alle 8500 boeken als verloren kunnen worden beschouwd. De bibliotheek is dan ook de komende weken gesloten. Mensen die niet zo lang zonder bieb kunnen, worden opgevangen in Dodewaard of Kesteren.

Brandweer rukt groots uit voor vogel, vogel spoorloos

In Pekela is donderdagavond een hoogwerker ingezet om een vogeltje uit een beluchtingspijp op het dak van een woning aan de Spoetnikstraat te redden. De hoogwerker moest overkomt uit Winschoten. Nadat de brandweer met twee man sterk de pijp had bereikt, bleek er helemaal geen vogel in de pijp te zitten! Foto’s van de spoedoperatie ziet u vanzelfsprekend bij PrachtigPekela.

Everzwijnen terroriseren Ermelo

Bizarre beelden uit Ermelo, waar een woonwijk wordt geterroriseerd door everzwijnen. Ze omzeilen de wildroosters en weten zelf zware containers gewoon open te krijgen. De gemeente heeft inmiddels speciale verjaagteams in het leven geroepen, die bewapend met honden en alarmpistolen de Ermeloërs van verdere rampspoed moeten weerhouden. Kijkt u vooral onderstaande beelden even.

Abo verkopen = klappen krijgen

Fitties in Drenthe. Een 31-jarige man uit Eelde is veroordeeld tot tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van vier weken. Hij kreeg het aan de stok met vier mannen, na een ruzie in een garderobe. Een 63-jarige man uit Westerbork is ook veroordeeld tot een werkstraf. Hij kreeg iemand aan de deur die hem een abonnement wilde aansmeren. De man bedacht zich niet, pakte een staaf en sloeg de man letterlijk van zijn erg af.

Vrouwen willen geen burgemeester van Groningen worden

Ondanks een nadrukkelijk oproep aan vrouwen om te solliciteren als burgemeester van de stad Groningen, heeft slechts één dame aan de oproep voldaan. De overige zeven sollicitanten zijn mannen. De commissaris van de Koning zal een eerste selectie maken, waarna de vertrouwenscommissie met de overgebleven kandidaten rond de tafel gaat. Spannend!

Veelpleester bijt alerte medewerker in duim

In Breda is een 47-jarige vrouw aangehouden. De dame jatte een fles shampoo, werd betrapt door een medewerker en beet hem. Ook trok zij behoorlijk hard aan zijn stropdas. De vrouw werd vastgehouden in een kantoor, mocht even naar het toilet en probeerde alsnog te ontsnappen. De vrouw bleek een veelpleger te zijn, die in haar tas ook nog een aantal marsen en een douchegel had gestopt.

Man met alarmpistool verpest feest op schoolplein

Een dronken man uit Venray heeft, bewapend met een alarmpistool, een feestje verstierd. De man kwam rond 23.00 uur het schoolplein op waar het feest werd gehouden en bedreigde enkele partygangers. Omstanders wisten hem te overmeesteren, maar eenmaal op het politiebureau werd de man wederom behoorlijk agressief. De crisisdienst werd ingeschakeld, aangezien de man een verwarde indruk maakte.