Binnenland

‘Fraude met tentamens is een eitje op de Haagse Hogeschool’

11-07-2014 16:30

Op de Haagse Hogeschool is het een eitje om tentamens te kopen, nog voordat de tentamens worden afgelegd. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep West. De omroep deed onderzoek naar de Hogeschool, nadat er meerdere fraudegevallen naar buiten kwamen. Het bleek een peulenschil om bijvoorbeeld het tentamen Financiële Analyse van de opleiding Bedrijfskunde te bemachtigen.

Honderden euro’s

Bronnen melden aan de omroep dat er soms honderden tot duizend euro’s voor worden betaald. Het is niet duidelijk hoeveel studenten er op deze manier gefraudeerd hebben.

Eerder problemen

De Hogeschool kwam al vaker op een negatieve manier in het nieuws vanwege fraude. Zo had een groep ICT-studenten zeker vier jaar lang toegang tot de computersystemen van de hogeschool hebben gehad. Momenteel loopt er een onderzoek naar die zaak en zijn zeven studenten geschorst.

In een reactie laat de Hogeschool weten dat “het huidige signaal en de daarin verwoorde nieuwe mogelijke feiten mee worden genomen in het onderzoek”, dat wordt uitgevoerd door bureau Hoffmann.