Binnenland

Crimineel verstopt zich tijdens verlof onder bed

10-07-2014 16:07

Uw dagelijkse portie regionieuws.

Met het vliegtuig naar het Oosten

Airport Eelde krijgt een vliegbestemming naar het Oosten. Vanaf oktober is het mogelijk om vanaf het vliegveld naar het Poolse Gdansk te vliegen. De 45.000 Polen die in Noord-Nederland wonen moeten nu vaak een lange tocht met de auto maken om hun familie te kunnen zien. Daarnaast wordt Gdansk gezien als “een prachtige stad voor een citytrip”, aldus adjunct-directeur Stutterheim van het vliegveld.

Homemade Bakmixen vindt overnamekandidaat

Goed nieuws voor Homemade Bakmixen uit Roden. Het bedrijf vroeg faillissement aan, maar denkt nu binnen een aantal dagen een overnamekandidaat te kunnen presenteren. Er werken negentien mensen bij het bedrijf, dat rustig door gaat met de productie. De specialiteit van Homemade Bakmixen is eenvoudig cakes en taarten bakken, zonder extra ingrediënten.

Rijssenaar: pas op uw fiets

Mensen die hun fiets geparkeerd hebben bij station Rijssen: opgelet! De gemeente Rijssen-Holten zal vanaf aanstaande maandag namelijk gaan controleren en fietsen die te lang blijven staan worden zonder pardon verwijderd. Het doel van Operatie Fietswrak is om ruimte te creëren voor fietsen die nog wel dagelijks gebruikt worden.

Drugs in Brabant

Zoals u weet is drugs in het uitgaansleven een steeds toegankelijker goedje geworden, in sommige kringen is een pilletje op zaterdagavond haast net zo normaal als het drinken van een biertje. De bazen van Omroep Brabant zouden de bazen van Omroep Brabant niet zijn, als ze daar eens onderzoek naar zouden laten doen. Klik.

Ambulancebroeder vrijgesproken van mishandeling

Een ambulancebroeder die in 2012 een agressieve omstander bij zijn keel had gegrepen, is vrijgesproken van mishandeling. Hij hielp een zwangere vrouw na een auto-ongeluk, maar hij en zijn collega’s werden belaagd. Nadat hij een omstander vertelde dat ze “kwamen om te helpen, mongool”, sloeg de vlam in de pan. Het OM eiste een taakstraf van twintig uur, maar volgens de rechter heeft de man zich verdedigd.

Regen verpest Zeeuws fruit

Fruittelers uit Zeeland zijn flink gedupeerd door de regen van de afgelopen week. Onder keer bessen, kersen en pruimen kregen een flinke oplawaai van het slechte weer. Sommige boeren zeggen dat tot dertig procent van hun oogst is beschadigd. Vermoedelijk wordt er nu jam gemaakt van het fruit, maar dat levert minder op.

Auto botst met boom in Pekela

Bij Oude Pekela is vanmiddag een automobilist in botsing gekomen met een boom. Het slachtoffer zat bekneld en is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en hoe het slachtoffer er aan toe is.
Nu we toch in Pekela zijn: zag u ooit zo’n schitterend doorkijkje?

Boef verstopt zich onder bed

Een gedetineerde die niet terugkeerde van verlof, is door de politie gevonden en meegenomen. Dat ging nog niet zo vanzelfsprekend, want de man zat in het huis van een vriendin waar zij zich had verstopt onder haar bed. Na een korte zoektocht rekenden de dienders hem in, inmiddels zit hij weer achter slot en grendel.