Binnenland

Buurvrouwen op de vuist na legen emmer sop

09-07-2014 16:16

Het regionieuws van woensdag 9 juli

Buurvrouwen op de vuist na legen emmer sop

Twee buurvrouwen uit Made zijn elkaar in de haren gevlogen, nadat de één een emmertje sop leegde in de heg tussen beide huizen. Er volgde eerst een scheldpartij, waarna de knokpartij begon. Beide vrouwen hebben uiteindelijk aangifte tegen elkaar gedaan. De verhalen van de aangiftes spraken elkaar behoorlijk tegen en er zijn geen getuigen. De politie spreekt bewijstechnisch van “een lastige zaak”. De vrouwen zouden in een slepende burenruzie zitten.

Mannen beroven zeven hoogbejaarden

In Amsterdam zijn twee jongens van 18 en 19 jaar gearresteerd vanwege het beroven van zeven bejaarden in de leeftijd tussen 75 en 95. De twee rukten kettingen van hun hals. De oudste van de twee zou bovendien ook een prostituee hebben beroofd en zat al vast, de jongste werd na getuigenverklaringen zijn gepakt.

Huldiging Oranje in Groningen?

Het Nederlands Elftal moet gehuldigd worden op de Grote Markt in Groningen. Dat schrijft RTV Noord op basis van online nieuwssite ThePostOnline. Op de online nieuwssite schrijft ene Maarten Hilbrandie dat hij vindt dat Groningen het WK beter viert dan Amsterdam of Rotterdam. Volgens RTV Noord is het idee van Hilbrandie op online nieuwssite ThePostOnline ‘vechten tegen de bierkaai’.

Drentse meiden maken noodlanding

Twee Drentse meiden zijn flink geschrokken, toen het vliegtuig waar zij inzaten een noodlanding maakte in Parijs. Het vliegtuig maakte een duikvlucht en nadat de cabinedruk zakte, kwamen de zuurstofmaskers tevoorschijn. Nadat het vliegtuig veilig was geland, brachten beide dames de nacht door op het vliegveld. Inmiddels zijn ze weer thuis.

Haan vastgebonden in bos

In het Purmerbos heeft een dame uit Purmerend een haan gevonden, die met een touw aan een boom was vastgemaakt. De vrouw bedacht zich niet en belde de dierenambulance. De haan is onderzocht en hij lijkt niks te mankeren. Dieren achterlaten in het bos is strafbaar zoals u weet. De dierenpolitie zoekt momenteel naar de eigenaar van de haan.

Waar is Gijs (1)?

Nog meer dierenleed, want kater Gijs (1) is vermist. Zijn voormalige baasje heeft daarom een oproep geplaats op PrachtigPekela om Gijs weer te vinden. U kunt mailen naar [email protected]. Bekijkt u ook vooral de fotoserie met kiekjes van Gijs. Klik.