Voetbal

RTL sust ‘irritatie’ tussen Derksen en Gijp bij VI Oranje

07-07-2014 18:44

Nederland volgt de ruzie tussen VI Oranje’s Johan Derksen en René van der Gijp alsof we naar Who’s Afraid of Virginia Woolf kijken. De zenderdirecteur van RTL 7 lacht om de jongensstrijd tussen de twee VI-helden die ‘een bom legt’ onder de succesvolle voetbalpraatshow.

Reactie RTL

“René, Johan en Wilfred zijn karakters die elkaar niet sparen, maar dat tegelijkertijd prima van elkaar kunnen hebben. Veel mensen schrikken daarvan, maar ik begin me juist zorgen te maken wanneer ze wat dat betreft op hun lauweren zouden rusten”, laat zenderdirecteur Marco Louwerens in een sms aan ThePostOnline weten.

Louwerens, die bekend staat om zijn zeer relaxte managementaanpak, wijt de zoveelste openbaar uitgevochten vete tussen de tafelheren Derksen en Gijp aan “irritatie, na wekenlang iedere dag bij elkaar aan tafel”, zegt hij. We zijn nu al in gesprek over komend seizoen en die brainstormsessies verlopen goed.

Eerdere ruzies

Na eerdere ruzies tussen presentator Wilfred Genee en Derksen ruziën nu Van der Gijp en Derksen. Gijp haalde in Trouw uit naar de geldzucht van Derksen, waarop Derksen vandaag op VI Premium reageert met de opmerking dat Gijp ‘een probleem’ vormt voor de show en ‘een bom legt’ onder het programma”

“Sinds zijn terugkeer (na een depressie, red) heb ik sterk de indruk dat hij (Van der Gijp, red) voor de uitzending antidepressiva slikt. Dan wordt hij hyper en schreeuwt en giert hij er anderhalf uur lustig op los, om zich vervolgens weer een paar dagen op te sluiten in Dordrecht. Willem van Hanegem kapte er meteen mee. Hij werd voortdurend overschreeuwd door René met de zoveelste anekdote over een paaldansclub. Na al die jaren beheers ik de kunst van het interrumperen wel, maar ik heb er geen trek meer in. Laat hem maar razen.

Na de zoveelste gierende monoloog gaan we over naar de rubriek De Krantjes, en dan volgt er opnieuw een stortvloed aan woorden en lachsalvo’s. Jan Boskamp stoot me voor de uitzending vaak aan. ‘We hoeven vanavond niets te zeggen’, fluistert hij dan. ‘René heeft zijn pillen ingenomen. ’ En als je er iets van zegt, dreigt Van der Gijp zijn contract te verscheuren. Maar Wim Kieft, Theo Janssen, Hans Kraay junior en Jan Boskamp worden volledig overschreeuwd door een patiënt die zichzelf niet is, maar zichzelf wijsmaakt dat hij moet entertainen.

René profileert zich als een orakel en duldt geen discussie of tegenspraak, van enige chemie is geen sprake meer. De lach was vroeger zijn wapen, dat beheerste hij als de beste. Met zijn ellelange tirades en zijn neplach is hij intussen een karikatuur van zichzelf. Maar uitgerekend hij gaat nu een bom onder het programma leggen. En ik kan nog steeds niet boos op hem worden.”

Aldus Derksen in zijn column achter de betaalmuur van VI. Van der Gijp en Derksen reageerden niet op telefoontjes. Genee maakte dinsdagmiddag een grap over de ‘boezemvrienden’ die elkaar vanavond weer ontmoeten.

Kan Genee zelf omgaan met conflicten? In eerdere instantie raakten hij en Derksen in zo’n woordenstrijd verwikkeld over onder meer de competentie van een Heerenveen-directeur, dat Derksen eens wegliep. Maar over Who’s Afraid of Virginia Woolf zei Genee al eens dat hij daar “buikpijn” van krijgt.

Om 20:32 uur kunt u weer kijken naar de show, live bij RTL 4.

Lees ook: Is VI Oranje nog leuk?