Defensie stuurt generaal de laan uit

07-07-2014 07:05

Defensie heeft de topmilitair  Gert-Jan S. (56) ontslagen, nadat hij voor de tweede keer in korte tijd is beschuldigd van ongewenst gedrag jegens vrouwelijke collega’s. Dat schrijft De Telegraaf.

De generaal werd  in 2012 als plaatsvervangend commandant bij de Defensie it-organisatie Ivent ook al geschorst na een klacht wegens ongewenst gedrag. De militaire bedrijfseconoom mocht later echter weer terugkomen en werd gedetacheerd als directeur bij de Auditdienst Rijk, de accountantsdienst van Financiën.

Daar kreeg hij onlangs een nieuwe klacht wegens ongewenste intimiteiten. Een woordvoerder bevestigt dat Defensie hem inmiddels heeft ontslagen. Uit privacyoverwegingen kan het ministerie geen nadere informatie over de zaak verstrekken. Binnen de organisatie circuleren volgens De Telegraaf verhalen dat de man in elk geval pikante sms’jes stuurde aan een vrouwelijke collega. De eerdere beschuldigingen waren van zwaardere aard.

Volgens S, die nu thuis zit in het Brabantse Oosterhout, waar hij jarenlang voorzitter was van de lokale VVD, kon hij sowieso niet verder bij de Auditdienst, omdat hij zich niet kon vinden in voorgenomen veranderingen. Verder wil hij niet ingaan op de zaak.