Opinie

Mensen met een mening, bonusquote

03-07-2014 11:31

“Aids is geen ziekte, het is een symptoom. Het is een uiting van een verzwakte afweer. Die ontstaat als de patiënt een blokkade heeft.” 

“Hooikoorts kan een uiting zijn van onderdrukte woede. Dat is een factor die vaak terugkomt. Het heeft iets te maken met je beperkt voelen in je levensruimte.”

“Kanker? Dat kan met schuld te maken hebben, met allerlei gevoelens’, zegt hij. ‘Het kan ontstaan als je je niet goed voelt, innerlijk. Als je niet gelukkig bent. Het kan ook met verdriet te maken hebben. De plek waar kanker ontstaat, daar zit altijd een symboliek in.”

“Aids? Daar zit vaak een minderwaardigheidsgevoel onder. Het gevoel niet goed te zijn. Heel slecht te zijn. Een slecht mens. Dat is in ieder geval een aspect ervan. Hierdoor krijgt hiv de kans.”

“Waarom veel Afrikanen aids krijgen. Het past bij Afrika. De koloniale overheersing heeft mensen het idee gegeven dat ze slecht zijn, dat ze minder waard zijn dan hun overheersers. Dat is wat het lichaam ook gaat uitdrukken: je kunt toch niks meer.”

“Hetzelfde geldt voor homoseksuelen. Zij hebben misschien ook het gevoel dat ze eigenlijk slecht zijn, dat ze te veel seks hebben. Ik bedoel dat homo’s wellicht zelf het idee hebben dat ze iets slechts doen, dat het eigenlijk niet mag. Dat kunnen ze misschien ontkennen, maar dat kan ook onderdrukt zijn.”

“Het bewijs voor homeopathie doet niet onder voor dat van de reguliere geneeskunde. Een homeopathische oplossing bevat informatie. Vergelijk het met cd’s. Die zien er hetzelfde uit, maar als je ze afspeelt, zijn ze anders.”

 

U las citaten van homeopatisch ‘arts’ Jan Scholten. Deze ‘arts’ kreeg voor zijn jarenlange werk als leugenaar, oplichter en zelfs misdadiger (hij is ervoor verantwoordelijk dat aids-patiënten in Kenia geen reguliere mediactie slikken maar magisch water dat NIETS uithaalt) een koninklijk lintje, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Voor de duidelijkheid: er is nog altijd geen enkel bewijs voor homeopathie (magisch water met ‘geheugen’) en alles van wat oplichter en levensgevaarlijke gek Scholten hier zegt is uit de duim gezogen. Wel is er tonnen aan bewijs dat homeopathie een levensgevaarlijke leugen is.

U kunt het hele artikel lezen in de Volkskrant.