Binnenland

‘Penningmeester jat duizenden euro’s bestemd voor kankeronderzoek’

01-07-2014 16:10

Het meest opmerkelijke regionieuws van dinsdag 1 juli.

Penningmeester drukt geld bestemd voor kankeronderzoek achterover

De voormalig penningmeester van een Utrechts Roparun-team wordt ervan verdacht ruim elfduizend euro achterover te hebben gedrukt. De vrouw moet zich daarvoor verantwoorden voor de rechter. Het geld was bestemd voor kankeronderzoek. Haar teamgenoten, die ooit “als een soort vriendenteam zijn begonnen”, hebben aangifte tegen haar gedaan.
Update 17.11 Tegen de vrouw is vandaag een werkstraf van 150 uur en drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De officier van justitie nam het extra zwaar op dat het geld bestemd was voor een goed doel.

Hoogzwangere vrouw werd gewurgd

De hoogzwangere vrouw die onlangs onder verdachte omstandigheden dood werd aangetroffen in haar huis in Groningen, is vermoedelijk door haar partner gewurgd. Dat melden bronnen rondom het onderzoek aan RTV Noord. De man had zelf 112 gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw dood had aangetroffen. Het stel heeft een zoontje van drie jaar oud.

Vals brandalarm bij provinciehuis Den Bosch

De politie en de brandweer zijn vanmiddag met groots materiaal uitgerukt, nadat er meerdere meldingen binnen waren gekomen over een rookpluim boven het provinciehuis in Den Bosch. Het bleek te gaan om een vals brandalarm, de rook werd veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden in de toren. De tientallen mensen die op de situatie waren afkomen, konden gewoon weer doorlopen.

Acteur trouwt actrice

Renée van Wegberg, u wel bekend als actrice en zangeres, is in het huwelijksbootje gestapt met collega Rutger le Poole. Ze speelden samen in de musical Joseph the Amazing Technicolor Dreamcoat. Of daar de vonk oversloeg is niet duidelijk.

Benefietconcert in Pekela

Radio Onrust zal op 5 juli een benefietconcert organiseren in De Binding in Oude Pekela. De opbrengst is voor BACA (Bikers Against Child Abuse). Voor een bedrag van vijf euro kunt u de hele avond genieten van artiesten als Chris de Roo, Bianca van Herpen, Harm Scheper, Rika en Mitchel Tombal. LET OP: Vol = vol. Bestel dus vandaag nog uw kaarten.

Dode in gracht Haarlem door noodlottig ongeval

Het stoffelijk overschot dat maandag in de Nieuwe Gracht in Haarlem is gevonden, is van een 46-jarige man uit Haarlem. Daarover berichtten wij gister in deze rubriek. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de man door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.