Binnenland

Meisje (15) in Hilversum geronseld voor jihad in Syrië

28-06-2014 10:37

De 15-jarige Moezdalifa E. A. het meisje uit Hilversum dat vorige week als vermist werd opgegeven, bleek te zijn geronseld voor de jihad in Syrië. Ze wilde daar trouwen en “als goede moslima meedoen in de strijd”. Dat schrijft de Gooi en Eemlander.

Briefje: ‘Ik ga naar Syrië’

Ze liet een briefje achter voor haar ouders, waarin zij schreef naar Syrië te zijn vertrokken. OP het vliegveld van Düsseldorf werd zij getraceerd en tegengehouden. Het meisje wordt momenteel gehoord door de politie. Moezdalifa volgt een praktijkopleiding voor kinderen onder vmbo-niveau, schrijft de krant, die ook met Abou Dhar van de Hilversumse stichting World Wide Relief sprak.

Brainwash

De stichting is een waarschuwingscampagne gestart en drukt ouders op het hart nooit zomaar een paspoort aan hun kinderen mee te geven. Volgens Dhar worden steeds meer Nederlandse meisjes “gebrainwasht” en moeten ouders desnoods de telefoon van hun kinderen afpakken.

Streng religieus

De directeur van haar school zei eerder tegen RTV Noord-Holland dat de schoolleiding zich al langer zorgen maakt over het meisje. Zo zou ze streng religieus zijn en dit ook breed uitdragen. Daarnaast zou zij enkel doen waar zij zelf zin in heeft.