Binnenland

Deurwaarders mishandeld in Groningen

27-06-2014 16:13

Het regionieuws van vrijdag 27 juni.

Twee deurwaarders mishandeld in Groningen

In de provincie Groningen zijn in korte tijd twee deurwaarders mishandeld. In Appingedam ontstond een handgemeen, nadat een man dacht dat gemaakte afspraken waren veranderd. Hij sloeg en schopte de deurwaarder en werd niet veel later aangehouden. In Bad Nieuweschans zou een 62-jarige vrouw een deurwaarder hebben bedreigd en aan de haren hebben getrokken. Ook zij is aangehouden.

Hoofdwond na achtervolging inbreker

Een 56-jarige man die een inbreker op heterdaad betrapte op het balkon van zijn buurman en de achtervolging inzette, heeft dat moeten bekopen met een fikse hoofdwond. In de brandgang van de woning ontstond een worsteling met de inbreker, die hem daarbij hard op zijn hoofd sloeg. De inbreker kon later door de politie van Groningen worden aangehouden.

Schietpartij in De Meern

Bij een schietpartij in De Meern (Utrecht) is vanmorgen een man gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Op foto’s is te zien hoe de vooruit van zijn wagen is doorzeefd met kogels. Van de daders ontbreekt ieder spoor, de politie doet onderzoek.

Moederzwaan uit lijden verlost

Een zwaan die samen met haar kroost de A12 wilde oversteken en daarbij werd aangereden, is door een dierenarts uit haar lijden verlost. De dierenambulance zette nog een grootse reddingsactie op – daarbij werden twee rijstroken afgesloten – maar het mocht uiteindelijk niet baten. Het arme beest had een open botbreuk. Haar zeven kinderganzen zijn uitgezet bij de Reeuwijkse plassen. De dierenambulance geeft ze een aardige overlevingskans, mits een andere ouderzwaan zich over de gansjes ontfermd.

Man in elkaar geslagen na stapavond

Een 22-jarige man uit Oisterwijk is in de nacht van donderdag op vrijdag na het stappen in elkaar geslagen door twee leeftijdsgenoten. Rond 4.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd gevochten en uit camerabeelden bleek dat de twee verdachte op de man hadden ingetrapt en ingeslagen. Zij zijn gearresteerd.

Grootste hufters Limburg in Heerlen en Maastricht

De grootste hufters van Limburg wonen in Heerlen en Maastricht. Onder hufterigheid wordt onder meer dronkenschap, baldadigheid, wildplassen en rijden zonder rijbewijs gerekend. In Maastricht werden bijvoorbeeld 32 boetes uitgedeeld wegens het achterlaten van hondenpoep. In Nederweert en Horst aan de maas wonen de allerallerallerkeurigste mensen van de provincie.

Uw foto in het gemeentehuis van Pekela?

Wat wij allang wisten is nu ook doorgedrongen tot het pluche in Pekela: PrachtigPekela heeft de toekomst. De gemeente Pekela speelt daar handig op in, door een deal te maken met de website. PrachtigPekela zal de gemeente maandelijks zo’n veertig foto’s toesturen, die worden getoond op tv-schermen in het gemeentehuis. Wilt u uw foto’s pontificaal op het belangrijkste plekje van Pekela zien? Mail dan uw kiekje naar [email protected].