Voetbal

Luis Suárez voor vier maanden en negen interlands geschorst

26-06-2014 15:42

Luis Suárez is voor vier maanden geschorst door de FIFA. Daarnaast mag hij de komende negen wedstrijden van Uruguay niet meedoen en moet hij honderdduizend Zwitserse Frank boete betalen, wat neerkomt op zo’n 82.000 euro. De sterspeler van Uruguay beet in het duel met Italië in de schouder van verdediger Giorgio Chiellini. Het was de derde keer in zijn carrière dat Suárez een tegenstander beet. Hij kreeg eerder al forse schorsingen na het bijten van PSV’er Otman Bakkal en Chelsea-speler Branislav Ivanovic.

Scheidsrechter zag niks

De scheidsrechter had eerder in het duel de Italiaan Marchisio met rood van het veld gestuurd, maar nam het incident tussen Suárez en Chiellini niet waar. Kort na het incident scoorden de Zuid-Amerikanen de 1-0, waarmee zij zich plaatsten voor de tweede ronde van het WK. Italië werd daardoor uitgeschakeld.

Photoshop of moedervlek

Na het duel sprak heel de voetbalwereld enkel over de bijtactie van Suárez. De Uruguayaanse bondscoach nam het voor zijn sterspeler op en ook de Uruguayaanse media beschermden Suárez. Volgens hen ging er een bewerkte foto rond op sociale media en was de bijtafdruk in de nek van Chiellini mogelijk een moedervlek.

Update 16.25 In een statement op de website laat zijn club Liverpool FC het volgende weten:

“Liverpool Football Club will wait until we have seen and had time to review the FIFA Disciplinary Committee report before making any further comment.”

Lees ook:
Alleen Ivo Niehe kan Suarez nog redden
Kranten Uruguay: ‘Bijtwond Suárez kan moedervlek zijn’