Kranten Uruguay: ‘Bijtwond Suárez kan moedervlek zijn’

25-06-2014 10:00

Uruguayaanse kranten nemen het woensdag op voor ‘hun’ spits Luis Suárez. Die leek dinsdag letterlijk zijn tanden te zetten in de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini tijdens het WK-duel Uruguay-Italië: 0-1.

El Observador laat echter een vergrote afbeelding zien van de nek van de Italiaanse verdediger. Daarbij merkt de krant op dat er misschien sprake was van een verdachte beweging richting de Italiaan, maar dat er geen onomstotelijk bewijs is dat Suárez Chiellini daadwerkelijk heeft gebeten. “Het kan ook gewoon een moedervlek zijn.”

De Uruguayaanse krant Ultimas Noticias wil benadrukken dat ook Suárez niet ongeschonden uit de strijd kwam. “De camera’s van de FIFA hebben ook de opgezwollen kaak van Suarez getoond.”

La República citeert bondscoach Oscar Tabarez, die aangeeft dat Suárez “het favoriete doelwit is van sommige media”. Hij ziet dat er een “duidelijke vijandigheid is jegens deze speler”.

Als de plek in de nek van Chiellini inderdaad een bijtwond is, is dit al de derde keer dat Suárez zijn tanden in een tegenstander heeft gezet.