Inbreker laat Facebook openstaan

25-06-2014 08:12

Een inbreker in het Amerikaanse St. Paul kon vrij makkelijk achterhaald worden, omdat de man was vergeten uit te loggen van zijn Facebookaccount in het huis van zijn slachtoffer.

Huiseigenaar James Wood ontdekte toen hij thuiskwam dat er was ingebroken. Zijn creditcards, geld en horloge waren gestolen. Wel lag er wat natgeregende kleding in zijn woning. “Ik begon al in paniek te raken. Maar toen viel het me op dat hij zijn Facebook-profiel had bekeken.”

Via het account van de inbreker postte Wood dat de man bij hem had ingebroken. Ook zette hij zijn telefoonnummer erbij, om te kijken of er iemand zou bellen. Nog diezelfde dag kreeg Wood een berichtje van de inbreker. “Ik antwoordde dat hij wat spullen in mijn huis had laten liggen en vroeg hoe ik ze terug kon geven.” De twee spraken ‘s avonds af.

Volgens het slachtoffer dacht de boef waarschijnlijk dat hij de kleren terug zou krijgen in ruil voor een gestolen mobieltje. Ten tijde van de gemaakte afspraak zag Wood de crimineel op straat lopen, meldt CBS Local. Hij herkende hem direct en schakelde de politie in, die de inbreker inrekende. Hij droeg het horloge van Wood.

Openbaar aanklager James Backstrom van Dakota County heeft nog nooit zoiets meegemaakt. “Het zou me niet verbazen als ze hier in de latenightshows aandacht aan besteden, want dit is niet al te slim.” Als de man schuldig wordt bevonden, riskeert hij een celstraf van 10 jaar en een boete van omgerekend duizenden euro’s.