Binnenland

Ibrahim Wijbenga doet aangifte tegen DeWareReligie.nl

19-06-2014 12:20

Met update – Jongerenwerker en voormalig CDA-Raadslid Ibrahim Wijbenga doet aangifte tegen de omstreden website DeWareReligie.nl. Hij heeft naar eigen zeggen doodsbedreigingen ontvangen van mensen betrokken bij de website. Eerder deze week gaf Wijbenga een interview aan ThePostOnline.  Vervolgens werd hij murtad genoemd. Murtad betekent dat Wijbenga een ‘afvallige’ is, iets waar binnen bepaalde islamitische stromingen de doodstraf op staat.

‘Gangster-islam’

Met de terugkeer van geradicaliseerde Syriëgangers loopt Nederland veel eerder het risico van een hausse aan zware criminaliteit dan van aanslagen, betoogt Wijbenga vandaag in de Telegraaf.  Hij waarschuwt voor de groeiende invloed van ‘gangster-islam’ in Nederland.

“Het is waarschijnlijker dat teruggekeerde jihadi’s in de zware criminaliteit belanden, dan dat ze hier een aanslag plegen. Zij zien Europa als melkkoe die de wereldwijde jihad kan financieren. De opbrengsten van overvallen en de bezittingen van ’ongelovigen’ worden beschouwd als oorlogsbuit.”

Update 18.55 – De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof heeft het bedrijf dat de website De Ware Religie heeft geregistreerd, erop gewezen dat dit medium haat zaait en jihadistisch gedachtegoed verheerlijkt. Ook steunt de site volgens Schoof de soennitische jihadisten van ISIS, die bloedige gevechten in Syrië en Irak uitvoeren. Een woordvoerder laat het ANP weten dat Schoof het registratiebedrijf heeft gevraagd deze uitingen van De Ware Religie ‘te toetsen’ aan de eigen voorwaarden. Wat de site naar buiten brengt, is volgens hem ‘onacceptabel’.

Lees ook

Telegraaf – ‘Gangster-islam bedreigt ons land’

Interview – ‘Dit is voor een moslim het perfecte land om te wonen’