Binnenland

Jongen (15) opgepakt na mishandelen meisje

18-06-2014 16:13

Het regionieuws van woensdag 18 juni.

Jochie opgepakt na mishandelen meisje

Het 15-jarige jochie dat vanmorgen viraal ging omdat hij een meisje in elkaar trapte op video, is aangehouden. Dat schrijft de Rotterdamse politie. De jongen trapte het meisje naar de grond en bleef doorgaan, ondanks dat zijn vrienden hem zeiden te stoppen.

Geboeide man ontsnapt uit politieauto

In Groningen is een 25-jarige lichtgetinte man ontsnapt uit een politieauto. De man zat geboeid achterin, maar wist toch te ontsnappen toen agenten opvang regelde voor een kind dat bij de man in de auto zat. De man droeg een blauw trainingspak, maar u herkent hem vermoedelijk vooral door het feit dat hij zijn handen op zijn rug draagt.

Sluisje zorgt voor opwinding

De gemeente mag het sluisje in de Nijeveense Grift niet verder laten verloederen, vinden historische vereniging Nijeveen en dorpsvereniging Nijeveen. Beide partijen hebben hun zorgen omtrent het sluisje aangekaart bij raadslis Frans Venema, die op zijn beurt vragen heeft gesteld aan het college van Meppel. Volgens Venema is dit zéker geen klein leed, aangezien het sluisje een belangrijk monument is en een plekje heeft in de geschiedenis van Nijeveen en Meppel.

Politiehond vindt inbreker in kast

U weet dat u de hond in de pot kunt vinden, maar honden vinden zelf ook wel eens wat. Neem bijvoorbeeld een politiehond in Deventer, die een inbreker heeft gevonden in een kledingkast. De man zat daar verstopt. Bij het betreden van het kantoorgebouw aan de Singel had de man een ruit vernield en zich daarbij gesneden aan het glaswerk. Het kantoor is afgezet voor sporenonderzoek, aangezien er dit weekend ook al was ingebroken.

Paul de Leeuw zingt met patiëntje

De 5-jarige Noud uit Zoetermeer is geboren met een hersenbeschadiging en zit in een rolstoel. Zijn grote droom, om samen met Paul de Leeuw te mogen zingen, is uitgekomen. U ziet hieronder een preview van de ontmoet tussen Paul en Noud.

Verwarring in Pekela

Verwarring in Pekela. Achter het plaatsnaambordje van Nieuwe Pekela zien we de steenfabriek van Oude Pekela. Hoe kan dit?! Wie het weet mag het zeggen. Graag hier in de comments.

Utrecht ruimt beetje vuilnis op

Nog altijd stapelen de vuilniszakken op de openbare weg van Groningen, Amsterdam en Utrecht zich op, door stakingen van vuilophalers in de hoop op een betere cao. De gemeente Utrecht zal met het oog op de WK-wedstrijd tussen Nederland en Australië het vuilnis weghalen op plekken waar veel mensen worden verwacht. Niet als een pesterijtje richting de schoonmakers, maar vanwege de veiligheid van de mensen.

Jihadiste zonder paspoort toch het land uit

Het meisje uit Maastricht, waarvan in februari het paspoort werd afgepakt omdat zij naar Syrië wilde gaan om te vluchten, zit toch in het buitenland. Dat heeft haar advocaat gezegd. Het is onduidelijk wáár in het buitenland zij bivakkeert, aangezien zij sinds haar vertrek geen contact meer heeft gehad met haar advocaat.