Google ‘met handen in het haar’ door uitspraak EU-hof

16-05-2014 09:23

Bij Google zitten ze waarschijnlijk met hun handen in het haar na de uitspraak van het Europees Hof van Justitie dat het bedrijf verplicht kan worden links naar websites met gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen. “Om dat voor elkaar te krijgen, zal Google uiteindelijk een leger aan experts moeten aantrekken”, zegt een anonieme bron tegen persbureau Reuters.

“Vergis je niet, het gaat om een gebied van 500 miljoen mensen en de eerste zaken dienen zich nu al aan”, laat hij verder weten. De bron doelt daarmee onder meer op een politicus die herkozen wil worden en een arts van wie op internet allerlei slechte beoordelingen staan. Ook speelt er al een zaak met kinderporno.

“In alle 28 Europese landen moeten experts worden neergezet die deze verzoeken behandelen. Die moeten dan ook nog eens op echtheid worden gecheckt en juridisch worden getoetst”, zegt de bron.

De uitspraak heeft overigens niet alleen grote gevolgen voor Google. Zoekmachine Bing van Microsoft en Yahoo komen natuurlijk ook aan de buurt met ‘vergeetverzoeken’.

(BuzzT)