Binnenland

Hoogleraar psychologie Corine de Ruiter weer berispt

14-05-2014 10:49

Hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter is door het tuchtcollege berispt, omdat zij met haar gedrag en advies een vechtscheiding heeft doen escaleren. Dat schrijft De Volkskrant

De Ruiter heeft valse beschuldigingen van een moeder, die beweert dat haar ex-man hun zoon heeft mishandeld en misbruikt, zonder wederhoor opgenomen in een rapport.

Met de rapportages probeerde de moeder van het 7-jarige jongetje de vader het ouderlijk gezag te ontnemen.

Het gaat om dezelfde zaak als waarover Arnold Heertje schreef in een column voor RTL Nieuws.

Jeugdzorg zou het kind hebben ‘ontvoerd’ van school, zonder medeweten van de moeder. Bureau Jeugdzorg voerde een kort geding tegen Heertje.

Draaideurovertreder

De Ruiter is al vaker berispt vanwege haar niet bepaald professionele gedrag. Zo werd ze in 2003 al op het matje geroepen omdat zij een ongeoorloofde diagnose op afstand had gedaan.

Ze verklaarde toen dat Volkert van der Graaf ‘geestesziek’ zou zijn, zonder dat ze Van der Graaf ooit had gesproken of gezien.

‘Wilders is Dutroux’

Later vergeleek zij Geert Wilders met Marc Dutroux en beweerde zij dat Wilders ‘moslims wil uitroeien’.

In 2011 schreef De Ruiter in Trouw en daarna op het Vara-ledenweblog Joop.nl dat ‘Wilders wel degelijk gewelddadig is alleen niet fysiek’.

Volgens De Ruiter zou Wilders verbaal agressief zijn, wat volgens De Ruiter nog maar één stap is verwijderd van fysiek agressief, en zou dat in een tbs-kliniek ‘reden zijn voor intensivering van de behandeling’.