Nieuws

Ook onderwaterdrone vindt Maleisisch toestel na 49 dagen niet

25-04-2014 09:07

Uw ochtendgebed.

UvA prof is boos over weigering Pauw en Witteman

De idiote jacht op pedofielen lijkt op het McCarthyisme. Voor mensen die niet weten wat dat is: dat is een soort moderne heksenjacht uitgevoerd door rancuneuze randdebielen. Goed dat sommige critici dit geluid af en toe eens willen laten horen in de door pedo-angst geregeerde samenleving. En dan is het extra jammer dat de man die deze anti-populaire stelling wil komen verdedigen daar niet de kans toe kreeg. Over wie hebben we het? Over Meindert Fennema, oud-hoogleraar hupseldeflupsel aan de UvA (iets met politicologie, niet iets met exacte wetenschap in ieder geval). Dit tikje zelfvoldane heerschap, die zijn epistels graag mag kruiden met anekdotische bewijs van huiselijke aard, werd geweigerd door Pauw & Witteman om de pedo’s te verdedigen. Daar schrijft hij een column over. Niet over de nare toestand voor de pedo’s, nee over dat HIJ de pedo’s niet mocht verdedigen tegenover CDA-mevrouw Van Toorenburg. “Om acht uur werd ik gebeld door iemand die ik eerder om advies gevraagd had. Mevrouw van Toorenburg zit bij Pauw & Witteman”, meldde zij laconiek. Ik was verbijsterd. “Om vier uur hebben zij mij gezegd dat ze niet wilde.” “Ze wilde misschien niet met jou aan één tafel” opperde zij. Navraag leerde dat Van Toorenburg ook niet met Anton Dautzenberg had willen discussiëren. En zo is ons intellectuele debat een theater vol egocentristische maniakken geworden.

Goeroe ontfermt zich over radeloze familie van vermiste meisjes

Nog meer egomanie. Hans Kremers, de vader van de in Panama vermiste Kris, bezoekt vandaag Sven Goedbloed, de Amsterdammer die vijftien jaar geleden zijn zus verloor in de onherbergzame jungle in het grensgebied van Costa Rica en Panama. In de jungle wonen stammen die elk contact met de instanties vermijden, maar zo veel meer weten dan de beste agent of helper van het Rode Kruis. Ik zal dat team zeker weer benaderen over de huidige situatie, wie weet wat ze nu kunnen betekenen. “Een moeder van drie jonge kinderen die in de laatste week van haar vakantie plotseling niets meer van zich laat horen, dat klopt niet. ‘Het zat me vanaf het begin niet lekker”, zegt consultant Sven Goedbloed (51) over de radiostilte van eind juli 1999. Hij vond zijn zus dood in de jungle in Costa Rica en dus weet de consultant hoe het nu zit. Zijn advies aan de families: werk samen met Buitenlandse Zaken en het Rode Kruis, maar zet tegelijkertijd zelf een informele zoektocht op touw met plaatselijke kenners. “Je moet je niet helemaal overleveren aan de autoriteiten.”

Crimineel Polletje drong zich op als bodyguard van Ajacieden

En nog meer egomanie. Martin van der P, de criminele Ajax-fan waarvan wordt gezegd dat hij instigator is van de fakkelgooishow bij de bekerwedstrijd, blijkt zichzelf naar voren te schuiven als bodyguard voor Ajax-spelers. Doe je niks aan, maar is natuurlijk spuugvervelend, meldt Telegraaf’s John van den Heuvel: Verder blijkt Martin van de P. – ondanks eerdere ontkenningen deze week door het Ajax-bestuur – wel degelijk aan te schuiven bij vergaderingen binnen de voetbalclub. Minstens een keer waren daarbij ook politiemensen aanwezig, die tot hun grote ongenoegen bemerkten dat ze aan tafel zaten met iemand die veroordeeld is voor betrokkenheid bij een viervoudige moord. Meer Ajaxnieuws: Leden van de supportersgroep Vak 410 spannen toch geen kort geding aan tegen Ajax vanwege het besluit om het hele vak te weren bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag.

Beste digitale fotogarage

Egomanie, tenslotte. Waar moet u straks al die Koningsdagfoto’s met u zelf en al die andere dronken Oranjefans plaatsen? The Wall Street Journal geeft advies.

Pond foolish gedrag in gezondheidszorg

Penny wise gedoe in de gezondheidszorg, meldt Trouw. Het kabinet hoopt veel geld te besparen door de instroom in verzorgingshuizen af te remmen en ouderen langer thuis te laten wonen. Maar experts waarschuwen voor onverwachte financiële risico’s. In een nog nooit gebruikte overeenkomst met woningcorporaties staat dat de overheid niet zomaar kan beslissen om de capaciteit van verzorgingshuizen te verminderen Sluiting van verzorgingshuizen kan de overheid veel geld kosten. Gerekend was op een forse besparing door ouderen langer thuis te laten wonen. Maar doordat nog lang niet afbetaalde verzorgingshuizen leeg raken, wacht de sector een strop. Volgens betrokkenen is de kans groot dat de overheid moet betalen.

De Clintons gaan minder luxe op vakantie

The New York Times heeft een recensie van het nieuwe – gehuurde – vakantiehuis van de Clinton’s. Die is iets soberder dan die van vorig jaar. ‘ Last year, Mr. and Mrs. Clinton spent a couple of weeks in August in an $11 million house that sprawled over 3.5 acres of lush real estate in Sagaponack, with private access to the beach. But this summer, they plan to move farther east to a rental house in Amagansett, a person with knowledge of their vacation plans said. Amagansett, down Montauk Highway from the lighthouse and fishermen at the end of Long Island, does not have the same rows of designer boutiques as its western neighbors Bridgehampton, East Hampton and Southampton. But the area still shares an air of exclusivity and features multimillion-dollar homes and boldface names like Sarah Jessica Parker and Jerry Seinfeld.’

Google Plus in de min

Althans, dat beweert Emerce. Vic Gundotra, de baas van Googles Google Plus, verlaat Google om onbekende redenen. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging”, zo liet hij weten. Inmiddels gaan er geruchten over een grote reorganisatie.  David Besbris gaat de plaats van Gundotra innemen, maar Google zegt dat de strategie niet wordt gewijzigd. “We hebben een enorm getalenteerd team dat Google Plus verder zal ontwikkelen.” TechCrunch meldt al dat dat er veranderingen op komst zijn. Google Plus zou nog meer een platform moeten gaan worden, waarvoor 1000 tot 1200 werknemers worden vrijgesteld. Het team dat het aan Google Plus gerelateerde Hangouts ontwikkelt, de chatomgeving, gaat mogelijk verhuizen naar de afdeling voor Android.

Verlies KPN verschrompelt

KPN heeft in het eerste kwartaal fors minder omzet gehaald. De omzetdaling was acht procent en dat komt vooral door de aanhoudende druk op de prijzen en felle concurrentie op de markt van mobiele telefonie. Ook aan zakelijke klaten verdient het telecomconcern minder, omdat die blijven bezuinigen. De winst daalde eveneens fors van 152 miljoen naar 3 miljoen.

Jonge Democraten delen pillen uit

Als alle hardrugs wereldwijd gelegaliseerd zouden zijn, was het een goed idee. Nu zijn de Jonge Democraten vooral lieve luchtfietsers. Bericht bij Omroep Brabant: ‘Xtc en harddrugs uit de criminaliteit halen door de productie van de pillen te reguleren. Dat is het doel van de Jonge Democraten in Brabant. Volgens de jongerenafdeling van D66 komen er nu door de illegale productie van xtc namelijk veel te veel foute, gevaarlijke pillen op de markt. Om de aandacht op dit probleem te vestigen delen de jongeren vrijdag in Eindhoven neppillen uit.’

Ook onderwaterdrone vindt geen vliegtuig

CNN meldt dat een onderwaterdrone 95% van het onderzoeksgebied heeft gescand. Maar geen vliegtuig. ‘The Bluefin has slowly scoured 95% of the ocean floor searchers had narrowed down for it. So far, it has found no trace of Malaysia Airlines Flight 370. Fourty-nine days since the plane vanished, Malaysian and Australian authorities are mapping out a strategy for a long-term search that could expand to cover a massive area.’