Binnenland

Ruzie over geld oorzaak conflict Armoede Partij Nederland

23-04-2014 16:08

Het regionieuws van woensdag 23 april.

Steekpartij in asielzoekerscentrum Ter Apel

Bij een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Ter Apel zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen. Vijf bewoners van het centrum zijn gearresteerd. Bewoners raakten slaags met elkaar, waarna één van de vechtersbazen een mes pakte.

Conflict Armoede Partij vanwege geld

Een conflict binnen de Armoede Partij Nederland kent zijn oorzaak in…geldzaken. De voorzitter zou enkele honderden euro’s hebben geleend van de penningmeester en deze tot op de dag van vandaag niet hebben terugbetaald.

Man (25) besteelt bewoners zorginstelling

Een 25-jarige man heeft toegegeven dat hij geld heeft gestolen van bewoners van een zorginstelling in Heerde. Nadat er meerdere malen geld was ontvreemd, werd er een val gezet. De man trapte erin en gaf toe vaker geld te hebben ontvreemd.

Bewoner terroriseert appartementencomplex Hoogeveen

Een bewoner van appartementencomplex Het Atrium in Hoogeveen terroriseert zijn medebewoners. Zo zou hij schreeuwen, spugen, dreigen en jonge meisjes proberen over te halen om seks met hem te hebben. Volgens de wijkagent is de man vrijwel altijd onder invloed van drank of drugs. Pogingen om een nieuwe woning voor de man te vinden zijn tot op heden niet gelukt.

Inbreker vlucht en breekt zijn been

In Tilburg heeft een inbreker zijn been gebroken, terwijl hij vluchtte voor de politie. Hij probeerde te ontsnappen met zijn auto, maar werd klemgereden door de politie. Hij ging te voet verder, sprong over een vangrail en kwam enkele meters later terecht. Hij werd gearresteerd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In zijn kofferbak werd onder andere een gestolen fiets en gereedschap gevonden.

Jeugdagente Gerlinde terug in de schoolbanken

Knutseldag voor minima in Pekela

Op woensdag 7 mei kunnen kinderen van minima in Pekela bij de knutselclub een moederdagcadeautje maken. Kinderen tot vier jaar zijn welkom met begeleiding, vanaf vijf jaar mogen de kinderen alleen komen. De middag is gratis.

Orchideeën krijgen eigen postzegel

Tien orchideeën in het Zuid-Limburgse natuurgebied Gerendal hebben hun eigen postzegel gekregen. Op het postzegelvelletje staat naast elke kleurrijke plant een korte omschrijving van onder meer het soldaatje, het hondskruid en de poppenorchis.(ANP)

Masturberen in het Asserbos

Een 21-jarige man uit Assen moet 750,- euro boete betalen, omdat hij zichzelf een jaar lang regelmatig bevredigde in het Asserbos. Er kwamen in totaal zeven aangiftes binnen bij de politie, waarna de man op basis van een signalement kon worden aangehouden.