Binnenland

Vakantieboot Rode Kruis leeggeroofd in Kanaleneiland

22-04-2014 13:13

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is ingebroken in het vakantieschip van het Rode Kruis, de Henry Dunant. De inbrekers sloegen zaterdagnacht hun slag en namen onder meer geld, een kluis en laptops mee.

Vaker inbraken in Amsterdam-Rijnkanaal

Ook werd geprobeerd om televisies van de muur af te trekken, meldt RTV Utrecht. Het Amsterdam-Rijnkanaal, waar de boot lag, is de vaste ligtplaats van de boot. Er zou op die plek vaker worden ingebroken in schepen.

De Henry Dunant wordt ingezet om ouderen, zieken en gehandicapten een vakantie-uitje te kunnen bieden. De inbraak heeft geen gevolgen voor de geplande vakanties.

Update 14.10 – Een woordvoerder van het Rode Kruis laat aan ThePostOnline weten dat enkel de machinist aan boord was ten tijde van de inbraak. Hij heeft niks waargenomen. De inbrekers hebben getracht de deur te forceren, maar zijn toen dat niet lukte door een zijraam naar binnengegaan. Het alarmsysteem van de boot heeft niet gefunctioneerd, er wordt uitgezocht hoe dit kan. De exacte schade kan nog niet worden vastgesteld.

Update 15.20 – Er is eerder ingebroken op de Henry Dunant. Ongeveer vijf jaar geleden lag het schip op dezelfde locatie als nu, namelijk aan de Rooseveltlaan in Utrecht. Na een inbraak is het schip verplaatst naar de Douwe Egbertskade. Toen deze verzakte, moest het schip weer terug naar de Rooseveltlaan. Nu er wederom is ingebroken, zal het Rode Kruis de locatie andermaal evalueren.