Binnenland

Middelbare school verandert in dictatuur

22-04-2014 16:44

U heeft tijdens de Paasdagen zelf het regionieuws moeten bijhouden, vanaf vandaag doen wij het weer voor u. Opvallend regionieuws van dinsdag 22 april.

Militairen durven toren Bedum niet op

In Bedum heeft een groep van tien militairen zich niet van hun meest heldhaftige kant laten zien. Ze moesten de verlichting van de Walfriduskerk repareren, maar omdat de toren scheef staat durfden ze niet omhoog. Het is te hopen dat dat de heren zich tijdens oorlogsgekletter beter staande houdt.

Martin Drent moet weg bij Emmen

Groninger clubicoon Martin Drent zal volgend jaar geen assistent-trainer meer zijn bij FC Emmen. Drent had eerder nog een positief beoordelingsgesprek gehad, en had daarom zijn taken als amateurvoetbaltrainer op een laag pitje gezet. De mededeling kwam dan ook totaal onverwachts voor de kopspecialist van weleer. Drent wilde zelfs salaris inleveren, maar het mocht niet baten. Drent zal iets anders moeten zoeken.

Pekela heeft Neuten Schaiten-kampioenen

Robert Schrik en Bernard Bulle mogen zichzelf een jaar lang kampioen Neuten Schaiten van ’t Veloathuus noemen. Dat meldt PrachtigPekela. Op de website staat een schitterend sfeerverslag met dito foto erboven. Het neuten schaiten is een traditie in de Pekela’s. De bedoeling is om noten uit een rij te schieten. Enfin, kijkt u zelf.

Nieuw T-shirt razend populair onder PEC-supporters

Voorafgaand aan de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax waren de PECman-T-shirts razend populair. Op het T-shirt was te zien hoe een Pacmanpoppetje de Amsterdamse kruisjes opeet. Daags na de finale is er een variant op gemaakt: het Pacmanpoppetje eet nu vuurwerk. Hier te bestellen!

Gerlinde zegt: vrolijk Pasen!

Met terugwerkende kracht wensen wij u natuurlijk alsnog zalig Pasen. Jeugdagente Gerlinde deed dit wel op tijd, en hóé!

Man valt in mestput

In Holtum is vanmiddag een man in een mestput in aanbouw terecht gekomen. Hij viel drie meter naar beneden. De brandweer wist de man uit de kelder te bevrijden en aan het ambulancepersoneel over te dragen. De arbeidsinspectie doet onderzoek.

Almere heeft nieuwe stadsrapper

Rapper Shaq mag zich officieel de nieuwe stadsrapper van Almere noemen. Shaquille Smeets, zoals hij voluit heet, mag daardoor optreden tijdens Bevrijdingsfestival Flevoland en de studio in met Brownie Dutch.

Leerling wordt dictator

Leerlingen van het Almere College in Dronten hebben hun school vandaag omgedoopt in een dictatuur. Ze doen dit naar eigen zeggen om stil te staan bij de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook om hun docenten te grazen te nemen. Er werd één leerling gekozen waar de hele dag naar geluisterd moest worden. De opbrengst van de dag gaat naar War Child.

Pas op, buizerd

De gemeente Grave heeft waarschuwingsborden geplaatst, omdat hardlopen worden aangevallen door een agressieve buizerd. Ook eerdere jaren waren er al meldingen. Deskundigen melden dat het beter is broedende buizers met rust te laten, omdat ze de hardlopers instinctief als indringers zien.