Binnenland

‘Waar is mijn fiets? Blijft leuk om tegen een Duitser te zeggen’

18-04-2014 16:27

Ook op Goede Vrijdag valt er weer genoeg te beleven in de regio. U leest het in ons regio-overzicht.

Man drinkt ghb, regelt verkeer

In Egmond aan Zee heeft vanmorgen een man onder invloed van ghb het verkeer proberen te regelen. De 24-jarige man had drie flesjes van de partydrug bij zich. Hij is meegenomen naar het politiebureau en opgesloten in een observatiecel.

Doe de Godwin-poll!

De ultieme vrijdagmiddag godwin kwam vandaag van Omroep West. Tijdens de paasdagen zullen er weel opvallend veel Duitsers richting de Nederlandse stranden trekken, en dus besloot de omroep om er eens een stevige poll in te knallen. Zo is “Waar is mijn fiets? Blijft leuk om tegen een Duitser te zeggen” één van de antwoorden. U kunt nog stemmen!

Politie vindt samoeraizwaard bij preventieve controle

In Maastricht heeft de politie bij een preventieve fouilleeractie messen, een boksbeugel, een honkbalknuppel en zelfs een samoeraizwaard in beslag genomen. Er werden 43 voertuigen en 91 inzittenden gecontroleerd. Een man werd aangehouden omdat hij nog 45 dagen cel open had staan.

Massale vechtpartij in Doetichem

Bij een massale vechtpartij in Doetichem zijn vanmorgen 35 mensen aangehouden. Een man raakte zwaargewond, vermoedelijk door de gevolgen van een steekpartij. Toen de politie arriveerde, vluchtten de vechtersbazen onder meer een parkeergarage in. Daar werden ongeveer vijftien mensen aangehouden. Later wist de politie met getrokken pistolen nog vier raddraaiers aan te houden in een taxi op de A12. De reden van de vechtpartij is vooralsnog onduidelijk.

Man (89) overlijdt na botsing met fietser

In Amersfoort is een 89-jarige man overleden, nadat hij in botsing kwam met een fietser. De hoogbejaarde man werd donderdagmiddag nog met hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht, maar het mocht helaas niet baten. De man overleed volgens vannacht aan zijn verwondingen, schrijft het ANP.

Kinderen versieren 1050 cupcakes

Op basisschool de Viermaster in Veendam hebben de leerlingen maar liefst 1050 cupcakes versierd. De cakes werden voor één euro per stuk verkocht. De opbrengst gaat naar een nieuw speeltoestel op het plein. Mede dankzij de goede organisatie van de activiteitencommissie werd het een onvergetelijke dag voor de kinderen.

Man komt onder strobaal en overlijdt

In Klein-Zundert is een man overleden, nadat hij onder een strobaal terecht kwam. Bij het lossen van de strobalen is een deel losgeschoten, dat op de man terecht kwam. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht.

Student vrijgesproken van computervredebreuk

Een student uit Almere is vrijgesproken van computervredebreuk. Bij een bedrijf in Almere is 77.000,- euro van de rekening verdwenen. Het is onduidelijk hoe dat gebeurd is. Wat wel vaststaat, is dat een echtpaar uit Rosmalen het geld gebruikt heeft. Het stel kreeg een taakstraf en vier maanden voorwaardelijk.

We sluiten af met Gerlinde