Voetbal

Erben Wennemars voorspelt PEC Zwolle als bekerwinnaar

18-04-2014 14:24

Voorafgaand aan het seizoen vroeg ThePostOnline achttien bekende voetbalfans hun voorspelling te doen aan de hand van een aantal vragen. Één van die vragen was het voorspellen van de bekerwinnaar. Zondag om 18.00 uur trappen Ajax en PEC Zwolle in de Rotterdamse Kuip af voor het slotstuk van het bekertoernooi. Ajax bleek in de halve finale te sterk voor  AZ, terwijl PEC Zwolle in eigen huis wist te winnen van degradatiekandidaat NEC uit Nijmegen. Wie maken nog kans op een krul en een sticker?

Sibon: ‘Ajax pakt de dubbel’

Gerald Sibon, oud-spits van SC Heerenveen dacht voorafgaand aan dit seizoen dat Ajax de dubbel zou gaan pakken, omdat ze er “met kop en schouders bovenuit steken.” Het zou zomaar kunnen dat Sibon beide titels goed voorspelde, aangezien Ajax in de Eredivisie al bijna niet meer in te halen is en ook in de bekerfinale als favoriet begint.

Heracles Almelo-speler Jeroen Veldmate voorzag net als Sibon de titel en een bekertriomf voor de Ajacieden. Een eervolle vermelding gaat uit naar AZ-supporter Frits Wester, die Ajax weliswaar in de bekerfinale zag spelen, maar op liet tekenen dat de Amsterdammers zouden gaan verliezen van AZ.

Wennemars enige met PEC Zwolle als finalist

Slechts één kandidaat zag in zijn glazen bol dat PEC Zwolle zou gaan doordringen tot de eindstrijd en dat was niemand minder dan PEC-supporter Erben Wennemars. Hoewel zijn voorspelling ongetwijfeld met enig chauvinisme gepaard ging, een bijzonder knappe vooruitblik.

Klik hier om alle voorspellingen nog eens rustig door te lezen.