Binnenland

Bulgaarse vrouwen en wietstekken in laadruimte bestelbus

16-04-2014 16:13

Kraggenburg, Borger-Odoorn, Tytsjerksteradiel  en Zuidbroek. Ook in die plaatsen gebeuren nieuwswaardige gebeurtenissen. Wij zetten ze voor u op een rij in ons regio-overzicht.

Wietstekken en Bulgaarse vrouwen in laadruimte

In de laadruimte van een bestelbusje in Hoogerheide hebben agenten dinsdagmiddag 615 hennepstekken en twee vrouwen uit Bulgarije aangetroffen. De dames zijn samen met de bestuurder en zijn bijrijder gearresteerd. Er lag ook enkele duizenden euro’s aan cash in de auto, waarvan de heren in eerste instantie zeiden dat deze diende om komkommers te kweken.

Borger-Odoorn heeft college

Het college van Borger-Odoorn is rond. Formateur Douwe Oosterven kwam met Gemeentebelangen, D66 en het CDA tot overeenstemming, tot grote opluchting van Gemeentebelangen-lijsttrekker Niek Wind. Vier jaar geleden was zijn partij de grootste, maar ontbrak het nog in het college.

Olielek besmeurt vijf omstanders

Een fontein die ontstond na een lek in een olieleiding, heeft in Venlo vijf mensen besmeurd.Dat gebeurde aan de Manageweg. Niemand raakte gewond en ook ontsnapten er geen gevaarlijke dampen. De vijf ‘slachtoffers’ konden op het bedrijventerrein een douche nemen. De olie spoot zo’n tweehonderd meter ver en zorgde naast de vijf mensen ook voor een rits aan smerige auto’s.

Pas op met blowen

Dat structureel blowen niet goed is voor de hersenen, moge duidelijk zijn. Maar ook af en toe een blow roken, kan grote gevolgen hebben. Jeugdagent Gerlinde RT daarom het volgende bericht. Laat het een waarschuwing zijn.

Rode auto botst op grijze auto in Oude Pekela

Op de Winschoterweg in Oude Pekela zijn dinsdagmorgen twee auto’s op elkaar gebotst. Het betrof een grijze en een rode auto, weet het doorgaans goed ingevoerde PrachtigPekela. De rode auto raakte de grijze auto. De grijze auto tolde twee keer in het rond en kwam toen tot stilstand. Er vielen geen gewonden. Wel blikschade.

Video: Speciaal onderwijs doet mee aan Miniroparun

In Nijmegen hebben 1500 kinderen meegedaan aan de Minroparun, een sponsorloop speciaal voor kinderen. Voor het eerste deden er ook kinderen mee uit het speciaal onderwijs. Vorig jaar werd ruim 26 duizend euro opgehaald. Hoeveel geld er dit jaar bij een is gerend is nog niet bekend. Het geld zal naar projecten voor mensen met kanker gaan.

Buitenspelen in Kraggenburg

In Kraggenburg is De Wildste Tuin geopend. Volgens een woordvoerster kan jong en oud op ontdekkingstocht in de nieuwe bamboejungle. Ook is er een pontje en een wiebelende hangbrug. “Het is ontzettend leuk om in te struinen”, vindt de woordvoerster. De Wildste Tuin is een uitbreiding van Netl. Het moet een plek worden waar mensen het weer gaan waarderen om buiten te zijn.

Nestje in brievenbus

Een bijzondere vondst in het Groningse Zuidbroek. Sinds twee weken heeft de familie Aslander namelijk een nest in de brievenbus, gevuld met tien eitjes. Moeder Aslander vond wat plukken mos in de brievenbus en haalde ze weg, maar elke dag lag er weer nieuwe. Om de dieren te beschermen, heeft ze een bak naast de brievenbus gezet voor de post. Overigens is de familie op zoek naar een kenner, die ze kan vertellen wat voor vogel er in hun brievenbus broedt.

Doeke Fokkema bezoekt Ronald de Vries

Wethouder Doeke Fokkema van Tytsjerksteradiel heeft Ronald de Vries bezocht. De Vries heeft een lichamelijke beperking, terwijl Fokkema ambassadeur Aangepast Sporten is. Samen zijn ze naar boogschietvereniging Tytsjerksteradiel geweest en hebben ze menig pijl geschoten.