Binnenland

‘Wesley de Laat betaalde personeel niet uit en intimideerde schuldeisers’

15-04-2014 15:12

Wesley de Laat was een ‘discriminerende ondernemer’ die zich bij Pauw & Witteman moest verantwoorden. Toen bleek hij in het verleden een akkefietje te hebben gehad waarbij molotovcocktails door zijn ruiten gingen. Hij reed de zoon van een politieagent aan. En, zo gaf hij toe, hij had dat hele verhaal over ‘alleen Nederlandse werknemers’ verzonnen. Juist om aandacht te vragen voor discriminatie. Want De Laat is zelf hartpatiënt en werd daarom ook zelf gediscrimineerd door werkgevers. Zo vertelde hij maandagavond in RTL Late Night.

Maar er is meer. Nog meer.

Het Brabants Dagblad zocht het een en ander uit en kwam met de volgende openbaringen.
Citaten van Frans van Halde & Joop van der Pol, uit het Brabants Dagblad:

De website OpenCompanies, die financiële informatie verschaft over bedrijven, spreekt boekdelen over Budget Cleaning Brabant. De kans op wanbetaling heet ‘hoog’ en het adviesbedrag voor het verlenen van krediet luidt ‘0 euro’.

“Wesley de Laat houdt alleen van zichzelf”, hoor je als je relaties en ex-personeel aanspreekt.

Een oud-werknemer werkte 3,5 maand voor Budget Cleaning en ontving geen cent. Hij heeft nu een advocaat in de arm genomen, maar veel hoop heeft hij niet. “De ene keer is het een lieve man, maar hij kan zomaar 180 graden draaien en ontzettend agressief tekeer gaan.”

Een andere ex-werknemer wacht ook op drie maanden salaris. Bij aandringen begint De Laat te dreigen.

Volgens een ex-vriendin maakt De Laat vrouwen afhankelijk van hem door constant op ze in te praten. “Hij palmt ze in en dwingt banden met ouders en vrienden te verbreken.”

De Iepstraat in Drunen, waar de deurwaarder en vier agenten het pand ontruimden wegens vérgaande huurschulden, haalt opgelucht adem. Immers, in augustus 2011 vloog diep in de nacht een brandbom door de ruit van de woonkamer van De Laat.

 

Screen shot 2014-04-15 at 2.54.55 PM