Binnenland

Speciaal bier voor verzetsvrouwen

15-04-2014 16:26

Bier voor verzetsvrouwen, schaakgrootheden in Pekela en een kinderverkiezing. Uw dagelijkse rondje regio.

Bier voor verzetsvrouwen

In Apeldoorn heeft mevrouw De Vries een speciaal biertje overhandigd gekregen, bedoeld als eerbetoon voor verzetsvrouwen in de Tweede Wereldoorlog. De Vries bracht tijdens de oorlog illegale kranten rond, samen met een schoolvriend. De jongen is op 20-jarige leeftijd gefusilleerd. Bierbrouwer Ton Fisser vind dat er te weinig aandacht is voor vrouwelijke verzetshelden en wilde ze eren met een speciaal pintje. En zo geschiedde.

Politiewoordvoerder voorbarig over onthoofde zwaan

Zaterdag werd er in Waddinxveen een onthoofde zwaan gevonden. Volgens de plaatselijke politiewoordvoerder “een walgelijke daad van een stelletje debielen die moedwillig de kop van de zwaan hebben afgehakt”. Maar dat bleek net even anders te liggen: vermoedelijk is een hond de boosdoener geweest. “Het blijft triest voor de zwaan”, aldus de ietwat voorbarige diender.

Jongeren ‘op de vuist’ met politie

In Sassenheim zijn zo’n honderd jongeren maandagavond ‘op de vuist’ gegaan met politievrijwilligers. Het ging om een oefening, waarbij jongeren onder meer ambulancepersoneel moesten lastig vallen. “We kunnen nu vol los gaan tegen de politie en je krijgt er geen bekeuring voor”, aldus een enthousiaste Remco (15). De oefening is goed verlopen.

Man slaapt in autowrak

Een man uit België heeft de hele nacht in zijn autowrak doorgebracht in de buurt van Diepenbeek. Hij raakte gisteravond van de weg en werd pas vanmorgen gevonden door wandelaars. De bestuurder bleek slechts lichtgewond en moest worden gewekt: hij lag te slapen achter het stuur.

Pekelders schaken als de beste

Anton Wijsbeek van Pekelder schaakclub Rochade heeft een prachtseizoen achter de rug. In de interne én externe competitie bleek hij niet te kloppen. PrachtigPekela omschrijft zijn spel als “voorzichtig en doordacht”. Het podium van de interne competitie werd aangevuld door jan Westra en Feike Oppewal. In de teamcompetitie eindigde Rochade als tweede, wat PrachtigPekela wijdt aan “tactisch spel”. Een uitstekende prestatie.

Vernielingen in Barger-Oosterveld

De inwoners van Barger-Oosterveld zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met herhaaldelijke vernielingen in het Drentse dorp. Waar eerst auto’s en bloembakken het moesten ontgelden, zijn afgelopen weekend vijf bomen gesneuveld. De vermoedelijke daders worden gezocht in het uitgaanscircuit. De vernielingen zouden zijn aangericht langs een voetpad tussen twee kroegen.

Verkiezingen op BSO Eigenwijs

De gemeenteraadsverkiezingen kunnen voor de meeste partijen dan achter de rug zijn, bij BSO Eigenwijs in De Wilp gaat het nog even door. Kinderen mochten zichzelf verkiesbaar stellen in een eigen kinderraad en daardoor meebeslissen met zaken binnen de opvang. Damian, Oscar, Jolijn, Myrthe en Janiek hebben allen zo hun eigen wensen. Tot 25 april kan er gestemd worden.

Boef ontsnapt in Drenthe

In Drenthe is een gevangene voortvluchtig. De man ontsnapte vanmiddag uit de gevangenis van Veenhuizen. U kunt hem herkennen aan zijn opvallende oren en tatoeage in zijn nek. Wat de man op zijn kerfstok heeft is niet duidelijk.

Heeft Gerlinde uw kluis?

Dan kunt u zich bij haar melden.