Binnenland

Domino’s Pizza: ‘Veiligheid personeel staat voorop’

14-04-2014 12:13

Domino’s Pizza heeft besloten om per direct geen alcohol meer te verkopen. Dit geldt zowel voor de vestigingen als de bezorgingen. Een woordvoerder van het bedrijf meldt aan ThePostOnline dat de invoer van een nieuw bestelsysteem in combinatie met de verschuiving van de leeftijdsgrens voor alcohol van zestien naar achttien jaar ten grondslag van het besluit liggen.

Jullie stoppen met de verkoop van alcohol. Waarom?
“Met ons nieuwe online bestelsysteem is het voor jongeren eenvoudig om alcohol bij ons te bestellen. Omdat alles online gebeurt, kunnen we erg moeilijk checken of onze klanten daadwerkelijk achttien jaar of ouder zijn. We werken veelal met jonge bezorgers, die leeftijdsgenoten dan moeten vragen naar hun legitimatiebewijs.”

Dat is in een supermarkt toch niet anders?
“Dat klopt, maar in een supermarkt lopen mensen langs een kassa en is het beter te verifiëren. Bovendien gebeurt het bijna nooit dat er één op één contact is en zit er bovendien een kassa tussen.”

Heeft de nieuwe alcoholwet ervoor gezorgd dat er méér incidenten hebben plaatsgevonden?
“Ik weet niet of er meer incidenten zijn geweest. Er bereikten ons wel verhalen over stoerdoenerij en verbale agressie, ongemakkelijker situaties dus. De veiligheid van ons personeel staat voorop. ”

Domino’s zwicht voor agressie?
“Niet direct, maar we willen dat moment graag voor zijn.”