Binnenland

De Zonnebloem doet alsnog aangifte tegen bierflesgooiende Vara-medewerker

14-04-2014 17:02

De Zonnebloem heeft besloten alsnog aangifte te gaan doen tegen ‘Jakhals Erik’ van het programma De Wereld Draait Door vanwege het gooien van een bierflesje van grote hoogte naar een gehandicapte bejaarde op een rondvaartboot. Dit meldt De Zonnebloem op haar website.  

Volgens De Zonnebloem-directeur Noud van Rooij is aangifte noodzakelijk om de politie een onderzoek te kunnen laten doen. “Wij zijn het aan onze passagiers verplicht om dit onderzoek te laten plaatsvinden”, aldus Van Rooij. 

Maatschappelijke impact

Zowel ‘Jakhals’ Erik Dijkstra als de Vara en DWDD hebben inmiddels excuses aan De Zonnebloem aangeboden. Dijkstra heeft zelfs toegezegd een dag bij De Zonnebloem te zullen meelopen als vrijwilliger.

Maar volgens Van Rooij is er meer aan de hand. “Het is een incident met grote maatschappelijke impact. Bovendien hebben DWDD en de Vara ook een voorbeeldfunctie in deze maatschappij.”

Vara: fatsoenlijk en verschillig

DWDD is een televisieprogramma van de publieke ledenomroep Vara. Deze omroep profileert zichzelf als fatsoenlijke en ‘verschillig’ en zegt op te komen voor onder andere de kwetsbaren in de maatschappij.

Ook werd in hetzelfde televisieprogramma Rutger van Castricum van ledenomroep Powned ooit aangevallen door zowel PvdA’er Felix Rottenberg als journalist en PvdA-lid Frénk van der Linden. Van Castricum werd toen verweten onbeschaafd en onfatsoenlijk te zijn en aan de andere kant van een ‘fatsoenskloof’ te staan wegens zijn gedrag in een niet-verschillig programma als Pownews.

Rutger van Castricum is tot op heden niet betrapt op het gooien van bierflesjes naar gehandicapte en weerloze bejaarden in een rondvaartboot.

Het is nog niet bekend of ‘Jakhals’ Erik Dijkstra nu op dezelfde verschillige wijze een mes in zijn rug krijgt gedrukt door fatsoenlijke moralisten die tevens lid zijn van de PvdA, al dan niet na eerst onder valse voorwendselen heel verschillig naar de studio te zijn gelokt

Eerder vandaag liet de Vara al weten dat het incident geen verdere gevolgen zal hebben voor de arbeidsrelatie van ‘Jakhals’ Erik Dijkstra met de verschillige Vara.