Binnenland

Betonblokken bij gemeentehuis Reusel permanent

14-04-2014 16:21

De betonblokken die vorige week bij het gemeentehuis van Reusel zijn geplaatst, zullen daar blijven staan. In Paterswolde wordt gezocht naar een Russische zwerfhond en in Staphorst is een Wallaby geboren. U leest dit en meer in ons regio-overzicht.

Betonblokken Reusel permanent

De betonblokken die de gemeente Reusel vorige week ter beveiliging liet plaatsen rondom het gemeentehuis, zullen daar blijven. De betonblokken werden geplaatst na bedreigingen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de gedane bedreigingen niet strafbaar zijn en dat de keuze van de betonblokken er één is van de gemeente.

Stolersteine in Pekela

In Pekela heeft Werkgroep Stolersteine Pekela 93 gedenkstenen gelegd, voor Joden en verzetsstrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn overleden. In totaal liggen er nu 147 stolpersteine in Oude- en Nieuwe Pekela. In 2012 werd een deel van de stolpersteine gestolen.

Bob en Hilda zoeken Russische zwerfhond

Bob en Hilda Moerman uit Paterswolde zijn al ruim een maand op zoek naar hun hond Gina. Gina is een verwaarloosde hond, die het stel geadopteerd heeft uit Rusland. Al met al is Gina al langer zoek, dan dat het bij de Moermannen woonde. Het beestje is al meerdere keren gezien in de omgeving van Annen. Daar heeft de hond zelf de voerbak van de hond van de familie Boersma leeggegeten! In de tuin bij de familie Boersma is een speciale kooi gezet om Gina te vangen, vooralsnog zonder succes.

Wallaby in Staphorst

Staphorst heeft een bijzondere nieuwe inwoner. Het is een spierwitte wallaby, een kleine kangoeroe die is geboren op de kinderboerderij. Wallaby’s worden meestal geboren door middel van een fokprogramma, dat ze spontaan ter wereld komen is bijzonder.

Volwassen mannen jatten skelter

In Aalsmeer hebben volwassen mannen een skelter gestolen. De actie van de mannen is vastgelegd op video. De skelter is inmiddels weer teruggevonden, maar de daders zijn nog op vrije voeten. Herkent u ze wellicht? Check het hier.

Onderscheiding voor bejaarde vrouw

De 85-jarige Mia van Cranenbroek heeft van de burgemeester van Weer, Jos Heijmans, een Koninklijke onderscheiding gekregen. Van Crananbroek zet zich namelijk al dinsd 1980 in als vrijwilliger bij verschillende organisaties, bijvoorbeeld bij zwemgroep Door Sport Ontspanning (DSO). Bij DSO begeleidt zij zwemmers met een handicap.

Ureterp rockt de pan uit

De uitbreiding van het Oerrock festival in het Friese Ureterp is een voltreffer: alle 4500 kaarten zijn al verkocht. De uitbreiding was “een gokje”, zegt bestuurslid Frank de Vegt. Desalniettemin vlogen de kaartjes “als warme broodjes over de toonbank”.

Werkstraffen geëist tegen minderjarige drugsdealers

De officier van justitie heeft werkstraffen geëist tegen een 17-jarige jongen uit Ens en zijn 16-jarige handlanger, omdat de twee in MDMA gehandeld zouden hebben. De oudste van de twee zou bovendien pillen hebben verkocht met een te hoge dosis MDMA, terwijl hij wist dat dit schadelijk was. Wil je meer van dit soort nieuws? Volg jeugdagente Gerlinde op Twitter!

 

Zij ging overigens met een voldaan gevoel het weekend in, zo vermoeden wij.