Binnenland

Intocht Sinterklaas en Zwarte Piet volgende maand onder de rechter

06-04-2014 23:56

De bodemprocedure die een gevolg is van de rechtszaak in Amsterdam vorig jaar over de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet zal op donderdag 22 mei in behandeling worden genomen. Dat meldt het Landelijk Platform Slavernijverleden (LPS) in een annonce. Betrokkenen zeggen tegen ThePostOnline dat het ‘vredesoverleg‘ over de kwestie nu in gevaar komt. De aankomende rechtszaak zou de onderhandelingen kunnen ‘torpederen’.

Op vrijdag 8 november 2013 diende de beroepszaak bij de voorzieningenrechter van de rechtbank van Amsterdam die een aantal belanghebbenden had aangetekend naar aanleiding van het besluit van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) de intocht van de Goedheiligman doorgang te verlenen. Vergezeld van Zwarte Pieten. Van der Laan zei toen toe in ieder geval af te zien van onder meer gouden oorringen bij de intocht.

De organisatie nam daar geen genoegen mee, de bodemprocedure is het gevolg. Het Landelijk Platform Slavernijverleden meldt daarbij voor de bijkomende (on)kosten ‘wederom op zoek’ te zijn naar ‘sponsors’.

Piet

Lees ook

Veel belangstelling rechtszaak Zwarte Piet