Binnenland

Uitspraak OM over juwelier Deurne niet voorbarig

31-03-2014 09:56

Hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen, die zaterdag de mededeling deed dat het OM waarschijnlijk geen strafrechtelijk onderzoek zal instellen naar het juweliersechtpaar van juwelier Goldies uit Deurne, heeft geen spijt van zijn uitspraken. Op radio 1 zei hij maandagmorgen dat het niet voorbarig was om te zeggen dat het hier om zelfverdediging lijkt te gaan. Dat meldt Nu.nl

Justitie kreeg veel kritiek omdat het te snel tot de conclusie ‘zelfverdedigign’ zou zijn gekomen. Behalve beroepsactivisten lieten ook politici van het CDA en D66 van zich horen en verschenen de eerste media-advocaten ten tonele om vraagtekens te zetten bij de beslissing van het OM.

Het ochtendblad Trouw kwam zelfs tot de volstrekt subjectieve conclusie dat ‘de burger meer ruimte krijgt voor zelfverdediging’. 

Nieuwenhuizen laat weten dat het hele verhaal door hem duidelijk is uitgelegd. “We hebben uitgelegd waarom we denken aan zelfverdediging maar ook dat de het juweliersechtpaar nog altijd officieel verdachte is”, aldus de hoofdofficier op radio 1.