Bladen

Demonstraties en samenscholing verboden bij juwelierszaak Deurne

31-03-2014 08:50

Uw ochtendgebed op maandag.

Oud-Vitesse eigenaar geweerd in stadion 

Vitesse heeft Merab Jordania een stadionverbod van 3 jaar opgelegd. De Georgische oud-eigenaar van de club zou algemeen directeur Joost de Wit hebben bedreigd. De Wit heeft daarvan enkele weken geleden aangifte gedaan bij de politie, zo liet een woordvoerder van de Arnhemse club zondagavond weten. Jordania stapte in augustus 2010 binnen bij Vitesse, maar verkocht zijn aandelen in oktober vorig jaar aan de Russische miljardair Alexander Tsjigirinski. De Georgische zakenman bleef wel de wedstrijden van zijn favoriete Nederlandse voetbalclub bezoeken. Vanwege de bedreiging aan het adres van De Wit is hij de komende 3 jaar echter niet welkom in het stadion.

Front National slaat toe in paar grote steden

Hij is pas 26, en hij wordt Front National burgemeester in het Zuid-Franse Fréjus: David Rachline. Bijna 45 procent  van de stemmen kreeg hij in de stad in  het gebiedsdeel Var, traditioneel een Front National gebied: 19 jaar geleden won in Toulon al eens een Front National lijstrekker. In die tijd werd dat schokkend geacht. Nu is het FN meer mainstream. Alhoewel? D’r moest politie komen om de aanstaande FN-burgemeester te ontzetten. In Parijs houden de socialisten stand. Een Spaanse met een Frans paspoort wordt de baas van de Lichtstad. 

Laat Business Schools iets doen aan women on top issues

Vrouwen zijn belangrijk in topfuncties. Waarom wordt er dan zo weinig aandacht besteed aan deze kwestie op business schools? “There’s been no similar mobilization around economic inequality between the sexes—despite the calls for action from companies and the authoritative research that confirms it would be good business. No whirlwind of activity from business schools to train students to meet the challenge, or to hold events, found programs, and publish papers in support of the new imperative.” 

KNVB lijkt wel koningshuis

ThePostOnline vindt de KNVB het Kremlin,  dat is misschien iets te veel eer. Het KNVB is het koningshuis met die zeer vroege benoeming van Danny Blind tot bondscoach in 2016. Aldus Co Adriaanse bij Studio Voetbal. Hear! Hear Hear!

OM weet eigenlijk nog niks over Deurne

Maar heeft al wel bedacht: de schietende juweliers deed aan zelfverdediging en is dus geen verdachte en zal wel worden vrijgesproken. Ja, niet zo zeuren, jongens. Dat er geen geluid zat bij die camerabeelden, dat maakt niet uit. Doorlopen. Deze zaak is gesloten. Hier hebben we geen zin in. In nuances. En hou ook eens op met demonstreren.

Rauwe aardappel tegen seksdrive

Je bent getrouwd en gristen. Dan mag je geen seks hebben voor het huwelijk. Sommigen houden dit nog even vol tijdens hun huwelijk. Dan helpen rauwe aardappelen je af van je seksdriften.

Het medicijn tegen Wilders heet ‘u vraagt wij draaien’ democratie

Ton Planken, oud-presentator van Den Haag Vandaag, weet hoe je Wilders stopt. Je begint met een u-vraagt-wij-draaien democratie. Net zo makkelijk. “Laat het kabinet het Sociaal en Cultureel Planbureau opdracht geven met enquêtes en analyses (snel) vast te stellen hoeveel mensen welke fenomenen onverteerbaar vinden en hen doet afkeren van de politiek, naar Wilders’ PVV doen trekken, of met grote tegenzin toch nog maar weer eens op de oude partij hebben doen stemmen. Denk niet dat we dat allemaal al perfect weten. Stel in elk geval onomstotelijk vast wat precies de maagzweer van onze democratie veroorzaakt.” Planken vindt dat politici moeten luisteren en moeten handelen.

Het lijkt alsof hij best lang heeft nagedacht over deze analyse: “Kortom, doe hoe dan ook iets wat tot een oplossing kan leiden, iets dat burgers snappen en kunnen waarderen. Wie is trouwens de coördinerend minister voor de Marokkanen-problematiek? Hoe vaak informeert die minister ons welke vooruitgang wordt geboekt in al die gemeenten met een Veiligheidshuis dat zich sterk met Marokkanen bezighoudt? Laat het kabinet elke derde vrijdag van de maand één zo’n thema behandelen. De betrokken vakminister kan de voortgang en de voortzetting dan op de persconferentie naast Rutte presenteren. Schep die voedingsbodem voor de PVV weg.”

Noord-Korea opent vuur op….

…Ja, op wie eigenlijk? Het lijkt een oefening, maar het is wel vlak bij de grens. Gaan de communistische ijzervreters bommen gooien. Misschien wel nucleaire bommen. Zoiets kon die top dan weer niet voorkomen kennelijk. Er zou al een granaat ver in de Zuid-Koreaanse wateren zijn beland. Noord-Korea had even eerder een vlieg- en vaarverbod ingesteld in en boven de Gele Zee in dit gebied. Zuid-Korea was op de hoogte gesteld van de oefening.

Voor openheid pleitende PVV-er krijgt koude schouder

Het voorstel van Eerste Kamerlid Ronald Sørensen om de rol van Geert Wilders in te perken, heeft tot ijzige reacties geleid binnen de PVV. De senator zei afgelopen op dat het tijd is om een serieuze partijstructuur op te zetten, inclusief lokale afdelingen en een partijvoorzitter. ‘Het is niet heel goed gevallen,’ erkende Sørensen. Sorensen is een naïeve man. Oud-PVV kamerleden Hero Brinkman en Louis Bontes wilden ook meer transparantie. Ze zitten niet meer in de PVV.

Feestmarinier van Obama wacht onderzoek af

Het Amerikaanse Korps Mariniers is een officieel onderzoek gestart naar wangedrag in Nederland door een militair die betrokken was bij de bewaking van president Obama. De man ging op de vrijdag voor het bezoek van de machtigste man op aarde met twee maten aan de boemel in Noordwijk aan Zee en ging zelfs mee naar een afterparty waar iedereen met zijn badge op de foto mocht. Hij deed zich voor als kogelvanger, maar dat bleek een iets te stoere lezing van zijn eigen cv. “De man werkt normaal als beveiliger van de Amerikaanse ambassade in Montenegro. Formeel valt hij daarmee onder het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor Obama’s bezoek aan Nederland was hij tijdelijk uitgeleend aan de geheime dienst.”