Binnenland

Video: ernstige mishandeling in Groningen

19-03-2014 17:24

http://youtu.be/7CcDtVza7Ng

Meer info hier.

De politie zoekt drie verdachten en getuigen van een in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november 2013 in het centrum van Groningen gepleegde openlijke geweldpleging. Hierbij werd een destijds 22-jarige inwoner van Groningen ernstig mishandeld.

Samen met enkele vrienden verliet de Groninger een cafe aan de Peperstraat nadat hij daar woorden kreeg met een onbekende man. Deze onbekende man vertrok hierop samen met een vriend ook direct uit het cafe en stormden samen op de Groninger af. Deze vluchtte via de Peperstraat, het Poeleplein en de Poelestraat linksaf de Oosterstraat in. In de Oosterstraat liep de 22-jarige bijna gelijk rechtsaf een doodlopende steeg in, die achter hotel ‘ De Doelen’ uitkomt. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer aan het eind van de steeg staat te wachten. Even later arriveerden daar zijn beide belagers die hem direct beginnen te slaan en te schoppen. De 22-jarige valt hierna op de grond waarna de beide verdachten doorgaan met slaan en schoppen.

Vervolgens komen 3 stapmaatjes van het slachtoffer en een tweede vriend van de onbekende man, gekleed in een wit shirt met donkere bodywarmer, ook in de steeg. De vrienden van het slachtoffer proberen de vechtende mannen uit elkaar te halen terwijl de man met de bodywarmer het slachtoffer ook schopt.

Uiteindelijk wordt iedereen uit elkaar gehaald en komt een derde vriend van de onbekende man in de steeg. Deze duwt zijn nog steeds agressieve drie vrienden bij het slachtoffer vandaan. Deze derde vriend heeft niet geslagen of geschopt maar juist voorkomen dat het slachtoffer verder mishandeld zou worden.

Een door de politie in de omgeving ingestelde zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat. Een beveiligingscamera in de steeg maakte beelden van de drie verdachten. Deze zullen twee weken getoond worden waarbij de gezichten van de drie onherkenbaar zijn gemaakt. Hierna zullen deze herkenbaar getoond worden.

Bent u 1 van de verdachten, kent u deze verdachten, bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over deze ernstige mishandeling en heeft u de politie nog niet gesproken, bel dan met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.