Achtergrond

VVD is weer kampioen sjoemelen in 2013

13-03-2014 09:46

Uw ochtendgebed is er weer.

DisneyWorld in Weense Musikverein

Wordt de Weense Musikverein een Chinese karaokebar? Steeds meer. Als Chinezen willen meedoen aan de hoge cultuur in Europa dan boeken ze een kaartje voor het beroemdste operahuis ter wereld, want je kunt naar Disney World Parijs, maar ook Mozart op karaoke doen natuurlijk.

Frank de Boer blesseert zich omdat hij weer eens te fanatiek is

Goede trainers geven het juiste voorbeeld. Ajax-coach Frank de Boer speelt in Klassiek Ajax en gaat er nog steeds hard in. Hij wilde een afvallende bal van ploeggenoot Kenneth Perez oppakken, maar botste tegen de Fox-analist op. De Boer hield een scheur in de mediale band van zijn linkerknie aan over de botsing.

Blinden kunnen nu ook naar PSV luisteren

Nou, de grap over de blinden in het veld en rond het veld zal vandaag wel gemaakt worden. Wij maken hem niet hè. Te flauw. Zeker nu Manolev al een tijdje weg is bij PSV.

Links debat-trucje tegen rechtse luitjes

Als u even niet meer weet wat u moet zeggen tegen rechtse houwdegens, dan heeft Salon wel een paar tips. Het stomme is dat de linkse opposanten zo graag als effectieve bestuurders willen overkomen dat ze vaak vergeten dat je best nog een beetje kunt stoken met ‘ongemakkelijke waarheden’ waar rechts zelf ook mee worstelt. Kom op, links, even de tandjes op elkaar en dan retorisch rammen, jongens.

Thuiszorg ingekocht per internetveiling

Kijk, dit is zo’n moment dat je even alert moet zijn. Zeker 35 Nederlandse gemeenten, met samen 1,5 miljoen inwoners, veilen de thuiszorg per afslag op een marktplaatsachtige website. De site helpt gemeenten de zorg zo goedkoop mogelijk in te kopen. Werkgevers en werknemers zijn kritisch. De internetveilingen zouden volgens hen ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg. Enkele gemeenten zouden de thuiszorg online inkopen tegen tarieven waarmee zorgbedrijven hun personeel onmogelijk cao-lonen kunnen betalen. Critici vrezen dat prijsvechters via de site opdrachten binnenhalen en de zorg dan laten verlenen door jongeren of zzp’ers die bereid zijn voor lagere lonen te werken.

VVD weer kampioen sjoemelen

Het houdt niet op. Alweer een verkiezingssnoepje voor links. Na de PvdA-bash in Soest is het nu tijd voor tegengeluid. De VVD was het meest corrupt in 2013, aldus VN. “De VVD kent de meeste affaires: dertien nieuwe zaken sinds 2013 tegen negen voor de nummer twee, de PvdA. Ook in 2012 was de VVD koploper met tien nieuwe zaken tegen vier voor de nummer twee van dat jaar, het CDA.”

Rock ’n roll-paus in 90 seconden

De BBC kondigt de clip als volgt aan: “One year into his pontificate, Pope Francis has won himself the admiration of Catholics and non-Catholics alike for his refusal to adhere to the external trappings of papal power.”

Handelstarieven naar beneden tussen Europa en VS

Maar niet overdrijven hè met je progressieve kritiek. Liberalisme is soms best goed, zeker als het gaat om handelsbetrekking op gebied van de landbouw. Gelukkig is er af en toe een beetje vooruitgang.

Opnieuw bonus-bonanza op Wall Street

Het gaat goed met de economie. De bonussen zijn terug op Wall Street. Optimisten zien in het uitkeren van extreme vergoedingen een teken dat we het donkere depressiebos gaan verlaten en weer naar het licht kunnen lopen.

Hoe klink je niet als een seksist?

Zelfs als je een vrouw bent. Sheryl Sandberg van Google wil dat we het woord ’bossy’ vermijden. Goed punt, maar ondertussen noemt Beyoncé zich niet ’bossy’, maar ’boss’. Snapt u het nog? Het is misschien beter om deze elf punten van Time’s Jessica Bennett tot u te nemen.