Binnenland

ING noemt sollicitant ‘Boef uit Curaçao’

12-03-2014 08:41

Een nieuw gevalletje ‘interne bedrijfsgrappen’ bij een donkere stagiair. De Rotterdamse student Reedie wilde graag bij ING stage lopen, maar kreeg per ongeluk een e-mail toegestuurd waarin hij “die boef uit Curaçao” genoemd werd. Hij heeft gelijk aangifte gedaan.

Reedie doet aangifte

Dat meldt het AD vanmorgen. De 23-jarige student bedrijfseconomie had al een afspraak gemaakt voor een sollicitatiegesprek, toen hij de volgende tekst las. “’Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?” Volgens de krant is Reedie nog wel naar het ING hoofdkantoor gegaan, maar na even gewacht te hebben koos hij ervoor om aangifte te doen. De bank belde hem direct om te zeggen dat het een grapje was.

De Hogeschool Rotterdam zegt de zaak hoog op te nemen en heeft inmiddels een brief gestuurd naar ING. De bank zelf heeft maatregelen genomen tegen de medewerker die de mail verstuurde en excuses aangeboden aan Reedie. Hem werd alsnog een stageplaats geboden, maar die weigerde Reedie.

Interne negergrap

De zaak doet denken aan de ‘interne negergrap’ vorig jaar in Arnhem. Daar kreeg de naar een stage solliciterende Jeffrey per ongeluk de volgende tekst in zijn inbox: “Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz.” Ruben W., de jongen die de mail verstuurde, moet op 2 mei voor de rechter verschijnen vanwege discriminatie op ras.