Buitenland

Vlucht MH370 Malaysia Airlines nog steeds vermist

09-03-2014 12:18

Update: (ANP) Het onderzoek naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines spitst zich toe op het uiteenvallen van het vliegtuig midden in de lucht. Dat hebben bronnen rond het onderzoek laten weten aan persbureau Reuters. Als het vliegtuig van deze hoogte in zee was gestort, en pas uiteen was gevallen toen het op het water sloeg, waren er inmiddels onderdelen gevonden, aldus een bron die anoniem wil blijven.

Update: Een Vietnamees marinevliegtuig heeft een object in zee gezien dat mogelijk afkomstig is van de vermiste Boeing 777. Onbevestigd. Het zou volgens WSJ gaan om delen van de staart en een deur.

Update: het ‘vreemde object’ blijkt drijvend hout te zijn.

Update: Tijdens de zoekactie naar de vermiste Boeing van Malaysia Airlines is een ‘vreemd object’ gezien in zee. De waarneming is gedaan door Vietnamese zoekteams op ongeveer 100 kilometer van het Vietnamese eiland Tho Chu, meldden de Vietnamese autoriteiten zondag.

Update: uit radarbeelden blijkt dat het toestel -mogelijk- op het laatste moment rechtsomkeert heeft gemaakt. Hierdoor wordt het crahsgebeid waar wordt gezocht flink vergroot. De verkeersleiding heeft echter nooit een melding ontvangen dat het vliegtuig zou gaan keren.

Update: de ‘Oostenrijker’ en ‘Italiaan’ die met een gestolen paspoort aan boord van het vliegtuig zaten, hadden ook tickets om naar Amsterdam te vliegen en van daaruit verder te vliegen binnen Europa. Uit onderzoek blijkt dat de twee hun tickets tegelijk samen hebben gekocht.

Ondertussen onderzoekt nu ook de FBI de passagiers op de lijst. Vermoed wordt dat meer passagiers niet de indentiteit hebben die in hun paspoort stond vermeld.

Update: ook een Italiaanse passagier van de passagierslijst bleek niet aan boord. Ook zijn paspoort was eerder gestolen.

Update:Austrian citizen listed as passenger on missing Malaysia Airlines plane not aboard, passport had been stolen” (CNN)

Update: Vietnamese vliegtuigen hebben oliesporen gezien in de regio waar een Boeing 777 van Malaysia Airlines vermist is geraakt. Dat hebben de autoriteiten van Vietnam laten weten. De sporen zijn volgens Verkeersminsister Pham Quy Tieu kilometers lang. (Niet bevestigd door Maleisische autoriteiten.)

Foto’s: de oliesporen

ANP-1000_26583433 ANP-1000_26577387

Update: passagierslijst vrijgegeven.

Fotogalerij via CNN. Foto’s via twitter: alhier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANP-1000_26574282 ANP-1000_26574428 Screen Shot 2014-03-08 at 11.42.54 AM

Een Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord is uren na het laatste contact met toestel nog altijd vermist. De luchtvaartmaatschappij en de Maleisische autoriteiten hebben geen aanwijzingen dat het toestel in zee is gestort bij het Vietnamese eiland Tho Chu, zoals staatsmedia in Vietnam aanvankelijk hadden gemeld.

Maleisische schepen hebben in het gebied waar het laatste contact met het vliegtuig plaasthad tot op heden geen wrakstukken gevonden. Vietnam, Maleisië en Singapore werken samen bij de zoekactie in de Zuid-Chinese Zee.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was ‘s nachts onderweg van Kuala Lumpur naar Peking toen het contact werd verbroken. Sindsdien is van de Boeing 777-200 niets meer vernomen. Het toestel had rond 06:30 uur plaatselijke tijd in Peking moeten landen. Op het vliegveld wachtten emotionele familieleden van de inzittenden op nieuws over het vliegtuig.

Aam boord van het vliegtuig zijn 227 passagiers en 12 bemanningsleden. De passagiers hadden 14 verschillende nationaliteiten. Onder hen zou volgens Malaysia Airlines ook een Nederlander zijn. Ruim 150 passagiers komen uit China.

De gezagvoerder van het toestel vliegt volgens Malaysia Airlines sinds 1981 voor de luchtvaartmaatschappij en heeft meer dan 18.000 vlieguren achter zijn naam. Malaysia Airlines zelf staat bekend als een van de veiligste maatschappijen in Azië.

De Boeing 777 is een groot Amerikaans passagiersvliegtuig voor de lange afstand dat bekendstaat als zeer betrouwbaar. Wereldwijd zijn honderden toestellen in gebruik, onder meer bij de KLM. De tweemotorige ‘Triple Seven’ werd in 1995 door luchtvaartmaatschappijen in gebruik genomen. Sinds die tijd zijn maar twee grote ongelukken gebeurd met 777’s, waarbij relatief weinig slachtoffers vielen.

Het vliegtuig heeft, voordat het van de radar verdween, geen noodsignaal uitgezonden.

Anp