Binnenland

Verwarde man belde aan bij Els Borst

07-03-2014 08:59

Enkele dagen voor haar dood heeft oud-minister Els Borst bezoek gehad van een verwarde man die ‘een sjofele indruk’ maakte. Hij vroeg haar naar het adres van oud-premier Wim Kok. De man vertrok weer toen Borst zei dat ze het adres niet had. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. De politie in Utrecht wilde niets kwijt over de zaak.

De krant sprak met de kapper van Borst, die zijn verhaal pas een week na haar overlijden zou hebben verteld aan de recherche.

“Ze zei dat de man die aanbelde niet bepaald z’n beste pak aan had. Het zou volgens haar wel iemand uit een inrichting kunnen zijn hier uit de buurt”, aldus de kapper.

De onbekende man was op 29 januari langsgekomen en Borst zou daarover nog dezelfde dag hebben verteld tijdens een bezoek aan haar kapper.

In een reactie zei een woordvoerder van de politie vrijdagochtend dat de politie nog steeds meerdere scenario’s onderzoekt.

Dat een verwarde persoon iets met haar dood te maken zou hebben, behoort volgens hem tot de mogelijkheden. Ook kan het zijn dat Borst een inbreker in haar huis heeft betrapt en zelfs een politieke moord heeft de politie nog niet uitgesloten.

Ze werd op 10 februari dood aangetroffen in haar garage.

Anp/tpo