Bladen

OM checkte creditkaart medewerkers in Demmink-zaak

06-03-2014 10:09

Uw ochtendvitaminen om mee te kunnen praten op uw werk of in de koffiebar bij al die andere ZZP-ers die ook een mening moeten hebben.

Nederland is af 

Frits Bolkestein zei ooit dat Nederland af was. Hij heeft gelijk. We leven in een fantastisch land en hebben nauwelijks zorgen. De gemeenteraad van de Lage Landen maakt zich druk over poortjes op stadions. Die moeten open blijven, ook voor niet-reizigers. 

Nederland is af (deel II)

Volkskrant’s Kustaw Bessems zegt het ook. Maar dan in andere woorden, in een column op BNR Nieuwsradio.

Immigratie komt door middenklasse

Klassenoorlog in Engeland. De onderklasse is tegen immigranten uit Oost-Europa, maar de middenklasse wil de handjes graag gebruiken. De nieuwe Conservatieve minister van Immigratie doorbreekt een fijn taboe. ’A wealthy metropolitan elite of middle-class households has helped to support mass immigration to Britain by demanding cheap labour and services’, aldus James Brokenshire. De hardwerkende Brit heeft last van de immigratie. ’By contrast, ordinary, hard-working people have not felt the economic benefits of immigration.’ 

Nederland is als Ajax; tussen tafellaken en servet nivea

Nederland is een beetje als Ajax. In onderlinge partijtjes tegen matige landen doen we het goed. Tegen de grote jongens zijn we echt niet opgewassen. Frankrijk walste over Oranje heen zoals Salzburg Ajax wegzette. Hoe gaan we dat oplossen op het WK? Nu zijn we de beste van de slechtsten. 

Nieuwlezers stapt op vanwege Poetin

Nieuwslezers Liz Wahl stapt live op bij tv-zender News World omdat de zender volgens haar de acties van Poetin witwast. 

Demmink-doofpot en het young boys network

U kunt niks geloven van de Demmink-zaak. U kunt alles geloven. De believers halen alles erbij vooral op deze site. De tegenstanders menen dat er weinig bewijzen zijn, en vinden het een schande dat mensen onterecht worden beschuldigd. Het is een grijs verhaal, een pijnlijk grijs verhaal, waarbij het politieke establishment steeds meer heeft uit te leggen. Gisteren dook ineens de naam op van Jan Wolter Wabeke, de man die ons moest bevrijden van woekerpolissen. Is hij ook al betrokken bij een pedo-netwerk, zoals een agent beweert? Bij hem werd niks gevonden in een onderzoek, terwijl de echte verdachte Demmink niet werd meegenomen in een grootscheeps OM-onderzoek. Dit wordt een tv-serie! VARA, zaterdagavond. Die is waarschijnlijk minder spannend dan de werkelijkheid. Nog een leuk complot-weetje. Wabeke komt uit Best. De plaats waar de Gay-krant is gevestigd, het periodiek dat als eerste berichtte over Demmink’s vermeende pedo-activiteiten. Doe er mee wat u wilt! Rob Hoogland, Telegraaf-columnist, maakt vanochtend de beste grap over het young boys network.

Politiek is: je idealen volgen

Cynici zeggen dat mensen stemmen met hun portemonnee. Die mensen moeten dit artikel even lezen. Sommige mensen stemmen tegen hun eigen persoonlijke belangen in. Dat zijn wel vaak christen-gekkies trouwens.

ABN geeft aan dat ze te hoge tarieven berekenden

Compliment aan ABN Amro. De bank toont een bericht in het FD waarin staat dat de klant geen zin meer heeft om teveel te betalen voor zakelijke dienstverlening. De ABN AMRO is een zakelijke dienstverlener die niet al te beste cijfers presenteert. Is er een verband? Laten we het maar aannemen. Bankiers zijn weer gewone jongens geworden die voor een gezellige, maar niet meer criminele marge hun werk doen.

Cameron belt met Obama

En Buzzfeed maakt er een geestig item van.

En drink eens wat meer bier…

Want de alcohol-accijnzen vallen vies tegen. En zo blijkt maar weer eens dat de overheid betere speltheoretici moet aannemen. Vorig jaar werden de tarieven verhoogd in de hoop meer geld binnen te krijgen. Maar de portemonnee van de calculerende drinker is sterker dan een gillende lever.