Binnenland

Bij u om de hoek: dagelijks nieuws uit de regio

26-02-2014 16:45

Het grote nieuws krijgt u mee, maar wat gebeurt er dagelijks diepgeworteld in de provincie? ThePostOnline zet vanaf vandaag dagelijks de grappigste, meest opvallende of futiele zaken uit de regio voor u op een rijtje. Wat gebeurde er bij u om de hoek? Een overzicht voor bij de Cup-a-soup.

Archeoloog vindt zo goed als niks

In Essen is archeoloog Jarno Geuzinge aan het werk. Hij maakt daar een proefsleuf bij Klooster Yesse, schrijft het Harener Weekblad. Het is niet de bedoeling dat Geuzinge grote opgravingen verricht en hij heeft op de eerste dag van zijn werkzaamheden dan ook nog barweinig gevonden. Slechts een halve kloostermop verwijst nog naar het voormalige klooster. Verkleuringen in de grond hebben uitgewezen dat er vroeger greppels lagen op de plek van zijn sleufje.

Een kaartje van de burgemeester

Burgemeester Roger de Groot van De Wolden heeft alle jongeren in zijn gemeente een kaartje gestuurd met het verzoek of ze alsjeblieft willen gaan stemmen op 19 maart. Volgens De Groot geven jongeren dagelijks hun mening of waardering “door te liken en retweeten” en is stemmen eigenlijk een soort van hetzelfde. RTV Drenthe bracht deze scoop.

Wie helpt een bestolen Tubbergenaar?

De politie in Oldenzaal is diep door het stof gegaan en heeft excuses aangeboden aan een jongen uit Tubbergen. De jongen deed aangifte van een gestolen telefoon, maar kreeg te horen dat dat weinig zin had, er geen onderzoek zou volgen en dat “de telefoon toch wel door de verzekering wordt vergoed”. Nota bene terwijl de jongen kon aantonen wie zijn mobieltje gestolen had. De politie gaat nu alsnog speuren naar de gestolen GSM.

Red de rugstreeppad

Bij de Kwartiermakerslaan in Zeewolde is vandaag hard gewerkt aan een paddenpoel. De poel is bedoeld voor rugstreeppadden die hun nestjes bouwen op het bouwterrein van het Havenkwartier en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Als de paddenpoel helemaal af is, worden de beestjes naar hun nieuwe onderkomen gebracht. Omdat de rugstreeppad een beschermde soort is, is de gemeente Zeewolde verplicht om ze een nieuw thuis te bieden.

Het gebeurt in Goes

De ringbrug in Goes is vanavond gesloten vanwege een noodreparatie. Wie tussen 22.00 uur en 23.00  uur richting Goes moet, zal over de brug in Wilhelminadorp moeten rijden. Komt er vandaag dan enkel en alleen maar vervelend nieuws uit Goes? NEEN! Er wordt namelijk een ontmoetingsplek voor alleenstaande ouders opgericht, genaamd ParentZ. Hier kunt u elke laatste woensdag van de maand aanschuiven om eens bij te kletsen over het alleenstaande ouderschap. Kom op tijd, dan heeft u zeker een plekje.

Inbrekers beuken politieauto

In het Brabantse Gilze hebben inbrekers een politieauto geramd en zijn ze te voet gevlucht. De politie vermoed dat de dieven met opzet de auto beukten, om in de ontstane chaos te ontsnappen aan de aandacht. Dat is ze tot op heden gelukt, want van de pikkeboeven ontbreekt momenteel nog ieder spoor.

Meisje aangevallen door elf honden

Een elfjarig meisje uit Riemst dat onlangs werd aangevallen door maar liefst elf honden, is ontslagen uit het ziekenhuis. De beesten waren ontsnapt uit een kennel, het meisje liep zware verwondingen op. Er loopt een onderzoek, mogelijk wordt de eigenaar van de honden vervolgd.

Komt dat zien, komt dat zien

Het heeft even geduurd, maar ze zijn er weer. De grutto’s. Vogelaars kwamen van heinde en verre naar het Landje van Geijsel om de beestjes te spotten. Aangezien de vogels een lange trektocht achter de rug hebben, komen ze uitrusten in een ondergelopen weiland. Beeld en geluid vindt u hier.

‘Man springt in water’

Bij het Groninger Museum heeft de politie een verwarde man uit het water gehaald. Volgens menig twitteraar gaat het om een dronken man, die in het water is gesproken. Er waren meerdere politieagenten ter plaatse om de man te helpen. Hij mag opwarmen op het bureau. Zo ziet u maar weer: burgerjournalistiek loont. U staat in een illuster regionaal rijtje.BhZ9PE2CUAApIpb