Binnenland

ANP-nieuws: laffe lakeien bukken weer diep voor Oranjes

16-02-2014 20:40

ANP – Koning Willem-Alexander rekent erop dat hij met zijn gezin en familie de traditionele skivakantie in het Oostenrijkse Lech in alle rust kan doorbrengen. Dat betekent zonder fotografen achter elke skilift en geen camerateams bij de skiklassen van de prinsesjes. Daarvoor is wel een concessie nodig in de vorm van een strak geregeld fotomoment maandagmorgen. Dan poseren de Oranjes even voor de 80 fotografen en cameramensen, die daarna volgens afspraak netjes uit Lech vertrekken zodat de koninklijke vakantie echt kan beginnen.

Deze fotografen en cameramensen zijn inderdaad zo dociel dat ze op commando van de Oranjes bereid zijn dodelijk saaie geregisseerde kitchplaatjes te schieten die echt niemand wil zien, behalve mensen die ook een schilderij van een huilend zigeunerjongetje thuis aan de muur hebben hangen.

Lemmingen en hersendode lakeien

Bang voor hun cao-baantjes als ze zijn waggelen ze als lemmingen en hersendode lakeien achter de Oranjes aan die, zoals iedereen weet, een vorstelijke hekel hebben aan vrije nieuwsgaring en zich zelfs op hun enorme landgoeden nog belaagd voelen door papparazi die 1600 meter verderop bij de oprijlaan staan te simmen met hun camera.

ANP – Willem-Alexander arriveerde zaterdag in Oostenrijk, prinses Beatrix is er al enkele dagen. De dorpelingen weten dat ze vorig jaar troonsafstand heeft gedaan, maar voor hen is ze nog steeds ‘die Königin‘.

Grote Oranje Inlik Bokaal

Dat Beatrix voor volstrekt onbekende inwoners van een of anders Oostenrijks dorp nog altijd ‘die Königin‘ is, wordt ook deze keer weer doodleuk als serieus nieuws verspreid door het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), dat al enige tijd in competitie verkeert met de NOS om ‘grootste Oranje-inlik persorganisatie van Nederland’ te worden en zo die felbegeerde Grote Oranje Inlik Bokaal 2014 in de wacht te slepen.

Met het aannemen van de gegarandeerd kritiekloze Oranje-propaganda copywriter Hans Jacobs (56)(!)(niet te verwarren met Johan Vlemmix) heeft het ANP de NOS op dit vlak een gevoelige slag toegebracht.

Deze bokaal is bedacht door de voormalige professionele en vrijdenkende journalisten Rick Niemand (RTL) en Marielle Tweebeeke (NOS) om zo de wereld van poppentheater en marionetspelerij een hart onder de riem te steken.

Chapeau!

De NOS heeft hierop nog niet gereageerd maar het ligt in de lijn der verwachting dat de Nederlandse belastingbetaler spoedig weer getrakteerd zal worden op een avondvullende NOS-televisieuitzending waarin voormalig kritisch en ooit objectief journalist Kysia Hekster gezellig verslag zal doen van verstandelijk gehandicapten die onder leiding van Chantal Janzen allemaal een Oranje hoedje opzetten (‘Chapeau!’) en als zeeleeuwen zullen zwaaien naar de vorsten wanneer Erica Terpstra ze allemaal ‘kanjers’ noemt.

Embargo

Dit artikel is overigens onder embargo. Wie dit voor maandagavond 19:00 uur leest krijgt STRAF van het ANP en zal op volstrekt kwaliteitsjournalistieke en onafhankelijke, objectieve, professionele wijze voortaan verstoken blijven van het fenomeen ‘ANP-nieuws’ zoals 17 updates per dag over het GroenLinks-vuurwerkmeldpunt, elk uur een update over het Glazen Huis en een politiek-correct gekleurde stroom aan PvdA-knuffelarij, elitaire cultuuromarming met gratis reclame voor het Rijksmuseum en anti-extreemrechtse interviews met totaal onbekende inwoners van Zwitserland tien minuten nadat bekend is geworden dat de meerderheid van de Zwitsers een immigrantenquotum wil.

Dit was een artikel in de reeks ‘Algemeen Nederlands Propagandabureau (ANP): hoe de Nederlandse journalistiek mede dankzij het ANP nog altijd door en door rot, corrupt en innig verstrengeld met de macht is, ondanks de grote jaarlijkse financiële verliezen van dit op omvallen staande voormalige nieuws- en persimperium dat groot was totdat het internet geheel terecht hun eenzijdige oud mediale nieuwsmonopolie aan diggelen sloeg’.

Foto: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren met hun dochters Amalia (L), Alexia (M) en Ariane (R) tijdens de wintersportfotosessie in Lech. ANP ROYAL IMAGES .