Binnenland

Duisenberg ziet aangifte CIDI als ‘eerbetoon’

14-02-2014 17:59

Gretta Duisenberg – voorzitter van stichting Stop de Bezetting – is niet onder de indruk van de aangifte van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Duisenberg laat in een verklaring op haar website weten: “Wanneer deze spreekbuis van een uiterst misdadig en gevaarlijk regime integere mensen uitscheldt voor ‘antisemiet’, is dat een compliment. Ik aanvaard het als een eerbetoon.”

De activiste schrijft in haar verklaring dat het CIDI bewust verkeerde informatie over Israël verstrekt:

“Concluderend: CIDI staat in feite voor Centrum Indoctrinatie en Desinformatie Israël.”

‘Joden hebben het internet gepenetreerd’

Het CIDI en MDI deden vorige week aangifte nadat op de website van Duisenberg een artikel was geplaatst met de titel ‘The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay’. Daarin staat dat Joden het internet hebben gepenetreerd met als doel de informatie te domineren en te controleren.

Het CIDI en het MDI vinden de uitlatingen in het artikel zo ver gaan dat is besloten aangifte te doen, aldus het CIDI. Eerder verstuurde het MDI een verzoek naar de beheerder van de website van Stop de Bezetting om het artikel van de site te halen.

Nooit veroordeeld, wel tik op vingers

Duisenberg is nog nooit veroordeeld voor antisemitisme. Wel kreeg zij vier jaar geleden een tik op de vingers na het plaatsen van een antisemitische tekst. In het comité van aanbeveling van de stichting zitten onder meer Mohamed Rabbae, Marcel van Dam en Marjan Berk.

Lees ook

Aangifte tegen website Duisenberg