Binnenland

Advocaat Badr Hari: We gaan voor vrijspraak

22-01-2014 18:03

Marnix van der Werf, één van de advocaten van Badr Hari, denkt dat één ‘eenvoudige’ mishandeling door zijn cliënt bewezen gaat worden. Voor de overige acht punten in de tenlastelegging gaat het team van de vechtsporter voor vrijspraak. Dat zegt de advocaat tegen ThePostOnline.

Verslaggever Onno den Hollander die het proces woensdag in de rechtbank volgde sprak Van der Werf na afloop:

“Het OM zet hoog in. We gaan morgen voor vrijspraak het vuur uit onze sloffen pleiten. Vol goede moed tegengas geven. Wij kijken tegen alle feiten anders aan dan het OM.”

Van der Werf wil niet zeggen wélk punt hij in de tenlastelegging bewezen acht. Hari liet in een korte reactie weten dat ‘alles goed komt’ als zijn advocaten morgen ‘hun best doen’.

Vier jaar gevangenisstraf geëist

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 4 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Volgens het OM heeft de 29-jarige Hari zich schuldig gemaakt aan een reeks geweldsmisdrijven, waaronder de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation 2012 in de Amsterdam ArenA. De andere feiten betreffen zware mishandeling dan wel pogingen daartoe in het uitgaansleven, openlijke geweldpleging en de mishandeling van een ex-vriendin in haar woning. Ook heeft Hari met zijn auto een voetganger aangereden op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Daarvoor eiste het OM 750 euro.