Buitenland

14-jarige uitgehuwelijkte doodgeschoten na baren tweede kind

12-01-2014 20:38

Een 14-jarig meisje in Turkije dat al op haar 11e werd uitgehuwelijkt is vlak na de geboorte van haar tweede kind omgekomen door een geweerschot. Het meisje was 12 jaar toen zij haar eerste kind kreeg, waarna ze al snel opnieuw zwanger raakte. Haar tweede baby overleed vorige week echter vlak na de geboorte, meldde het persbureau Dogan zondag.

Enkele dagen na de bevalling werd de jonge moeder vrijdag dood gevonden in haar kamer met een kogelwond in haar lichaam.

Het meisje woonde in bij de familie van haar echtgenoot in de zuidoostelijke provincie Siirt.

Haar man was niet thuis, omdat hij 2 maanden geleden zijn dienstplicht moest gaan vervullen.

Zelfmoord

De openbaar aanklager in het Pervari-district is een onderzoek begonnen naar de dood van het kind. Het lichaam van het meisje is overgebracht naar Diyarbakir voor forensisch onderzoek.

Volgens haar schoonfamilie was het meisje depressief na het verlies van haar kind en heeft ze waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.

Kindbruiden

Volgens de Turkse unie van vrouwelijke advocaten is een op de vier bruiden in Turkije een kind.

De leeftijdsgrens om legaal te trouwen is verhoogd van 15 naar 17 jaar, maar vrouwengroepen pleiten voor een verhoging naar 18 jaar.

Ook zegt de unie van vrouwelijke advocaten dat ouders vaak proberen de leeftijd van hun dochter aan te passen zodat de dochter alsnog legaal kan trouwen.

Anp/TPO