Binnenland

Vuurwerk in cijfers tot nu toe

31-12-2013 12:34

100 jongeren gearresteerd in Veen

In de Brabantse plaats Veen – in het verleden ook wel aangeduid als een Siciliaans Maffiadorp – zijn in de nacht van maandag op dinsdag zo’n 65 arrestaties verricht, nadat een groep jongeren enkele politiewagens bekogelde met lege flessen en zwaar vuurwerk. Het totaal aantal arrestaties staat inmiddels op 100. En dan moet de jaarwisseling nog beginnen.

25 ANP-berichten over Meldpunt Vuurwerkoverlast

Het ANP heeft sinds zondag 22 december 25 berichten (de laatste vandaag om 10.16) geschreven over het Meldpunt Vuurwerk van GroenLinks.

141 Kamerleden voelen niets voor een vuurwerkverbod

Dagblad Trouw maakte een rondgang langs de fracties en de Tweede Kamer en constateerde dat alleen GroenLinks, SGP en Partij voor de Dieren voor een vuurwerkverbod zijn. Dat betekent dat 141 Kamerleden tegen zijn.

1 kat

Een kat is in Amersfoort overleden aan de gevolgen van vuurwerk. Bij het dier was vuurwerk in het achterwerk gestopt en tot ontploffing gebracht. De eigenaar heeft hiervan melding gedaan bij de politie. Dat zei een woordvoerster van de politie dinsdag.

54 ton illegaal vuurwerk

Tot en met afgelopen week is er in Nederland 54.367 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen sinds 1 oktober. Dat meldde het Openbaar Ministerie maandag. Vorige week stond de zogenoemde vuurwerkbarometer nog op 43 ton.

Windkracht 4 tot 5

Tijdens de jaarwisseling regent het op veel plaatsen. Bovendien kan er een stevige wind staan, met windkracht 4 tot 5. Dat verwacht het KNMI van oudejaarsavond. Op nieuwjaarsdag zijn er wolkenvelden maar verschijnt ook af en toe de zon.