Binnenland

‘Verene Shepherd gebruikt slechts briefpapier VN’

24-10-2013 08:57

Het ‘signaal’ van de Verenigde Naties over het Nederlandse Sinterklaasfeest is veel minder serieus dan sommigen willen laten geloven. Daarom hoeft Nederland ook absoluut niet te vrezen voor de VN inzake de sinterklaas en Zwarte Piet traditie. Dat laat Marc Jacobs, de Belgische vertegenwoordiger van Unesco weten aan het Algemeen Dagblad.

De Jamaicaanse hoogleraar Verene Shepherd is volgens Jacobs niet iemand die ook een serieuze positie bekleed binnen de VN.

Jacobs:

“Ze is slechts een consultant die de naam van de VN misbruikt om een eigen agenda in de media te brengen. Alle heisa die Shepherd heeft veroorzaakt met haar brief is niet meer dan een slechte zet in een spel van pressiegroepen in Nederland. De vier ondertekenaars van die brief behoren helemaal niet tot de bevoegde organen van Unesco, maar gebruikten papier met het briefhoofd van de VN. Het zijn een soort consultants die een vooronderzoek voor eigen gebruik doen, maar dan wel quasi-officieel vragen stellen aan de Nederlandse Staat.”

De Belg is zelf heel duidelijk over het Nederlandse Sinterklaasfeest:

“Het zou toch ongelooflijk jammer zijn als dat zou verdwijnen, omdat actiegroepen willen dat er geen verhalen, fantasieën en beelden meer circuleren over mensen met een donkergekleurde huid? Zouden Afrikanen dat echt willen, dat ze voortaan met de gom van politieke correctheid uitgewist worden of dat het leren geven uit de kindercultuur in Europa wordt geschrapt?”

Groningen

Groningen heeft Verene Shepherd inmiddels uitgenodigd om te komen kijken naar de Sinterklaasintocht. Zo kan zij met eigen ogen zien hoeveel plezier de Sint en Zwarte Pieten geven aan kinderen.

Zeurpiet nu Verstoppiet

Shepherd zelf lijkt zich inmiddels te hebben verstopt. Volgens de Telegraaf is de ‘Zeurpiet‘ niet thuis voor een delegatie politici uit de Eerste en Tweede Kamer die op werkbezoek zijn bij de VN in New York.

Onder meer Tweede Kamerlid Van Toorenburg (CDA) eiste tijdens haar bezoek aan de VN opheldering van Shepherd persoonlijk. Hierop is nog niet gereageerd.