Binnenland

Vier oktober 2013: de Zwarte Piet discussie is begonnen!

04-10-2013 14:01

Met update – Staat de intocht van Sinterklaas op de tocht? De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Amsterdam buigt zich over twee weken tijdens een openbare hoorzitting over ruim twintig bezwaren die zijn binnengekomen tegen het afgeven van een vergunning voor het evenement op 17 november. De kritiek richt zich op de aanwezigheid van Zwarte Piet. Dat schrijft het Parool vrijdagmiddag.

‘Zwarte Piet beledigend en discriminerend’

Het is de eerste keer dat bezwaar wordt gemaakt tegen de intocht. Initiatiefnemer van de actie is kunstenaar en activist Quinsy Gario, die al enkele jaren ageert tegen de zwarte knecht. Hij noemt de aanwezigheid van Zwarte Piet beledigend en discriminerend, maar ook op gespannen voet met de nota Buitenevenementen, die verordonneert dat evenementen moeten bijdragen ‘aan het innovatieve en creatieve imago van de hoofdstad’.

Wat denkt u? Is Sinterklaas een onschuldig kinderfeest of juist een hoogmis voor haat en intolerantie?

Update 18.01 – Kijk, de PVV mengt zich in de discussie middels Kamervragen. “Het Sinterklaasfeest is een onderdeel van de Nederlandse cultuur en mag nooit wijken voor de onzinnige multicul-bezwaren van politiek-correcte figuren”

PVV Sinterklaas

Lees ook

93 procent Amsterdammers vindt Zwarte Piet niet discriminerend

Willem Bosch:  Zwarte Piet moet worden afgeschaft

TMZ: ‘Christmas in Holland is racist because of Black Pete’

Diederik Stapel manipuleerde Sinterklaasonderzoek

Inzake het ‘bruine verleden’ van Sinterklaas